Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai (GS-8-04)
4.400 Ft (4.190 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai (GS-8-04)

Kiadói cikkszám: GS-8-04
Cikkszám: 9786155720482
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Szega Books Kft.
Kiadási év
2021
4.400 Ft (4.190 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

GS-8-04 Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai című könyv Cziráki Marietta és Molnár Kristóf tankönyvsorozatának negyedik kötete. 2022 májusában készült el, tankönyvvé nyilvánítási eljárása folyamatban van. Ahogy a sorozat további darabjai (GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai, GS-8-02 Ételkészítés alapjai, GS-8-03 Cukrászati termelés alapjai), úgy ez a kiadvány is a 2020-ban megjelent programtantervek, illetve képzési és kimeneti követelmények alapján készült az ágazati alapoktatás számára.

Bevezető tankönyv. Az 1-4. fejezetet feldolgozva a tanulók alapszintű szakmai tudást szerezhetnek: megismerkedhetnek a turisztikai alapfogalmakkal, a szálláshelyek típusaival, területeivel, berendezéseivel és az ott betölthető munkakörökkel. A későbbi tanévek szakmai ismeretei erre a tudásra épülhetnek rá. Az 5-6. fejezet a magyarországi turisztikai régiókat veszi sorra. A régiók előtt összefoglaló szerepel a legfontosabb természetföldrajzi, közlekedési, gazdasági, kultúrtörténeti adottságokról és turisztikai termékekről. Ezután megyénkénti bontásban következnek a régió legismertebb látnivalói. Mindez az országunk megismerésén túl azt a célt szolgálja, hogy a diákokat felvértezze az ágazati alapvizsgára (melyen saját régiójukat kell bemutatniuk).

A tananyagot a teljes könyvben számos kreatív feladat, színes illusztráció (fotók és a szöveges részek értelmezését segítő ábrák), szakmai párbeszéd és érdekesség egészíti ki. 

A nyomtatott könyvhöz digitális hozzáférés is jár, amely tartalmazza a kiadvány anyagát nagyítható ábrákkal, kiegészítő fotókkal, képsorozatokkal, plusz információkkal. A könyv digitális változatában egy ráadás fejezet is olvasható, amely ismeretanyagával kifejezetten az ágazati alapvizsgára készíti fel a diákokat.

Tartalom

  1. A turizmus története és jelentősége
  2. Klasszikus turisztikai termékek és hazai trendjeik
  3. Szálláshelyek csoportosítása és minősítése
  4. Szálláshelyek tevékenységei, területei, munkakörei
  5. Turisztikai régióink: Budapest és Közép-Duna-vidék
  6. Turisztikai régióink: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Tisza-tó
  7. Turisztikai régióink: Dél-Alföld és Dél-Dunántúl
  8. Turisztikai régióink: Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl és Balaton régió
  9. Miből áll az ágazati alapvizsga? (Digitális extra fejezet)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Cukrász leszek I. (GS-8-16)

Kiadói cikkszám:GS-8-16
Cikkszám:9786155720666
5.800 Ft (5.524 Ft + ÁFA)
Az alapanyagok tulajdonságainak ismerete elengedhetetlenül szükséges a cukrászkészítmények technológiájának kiválasztásához
Raktáron

Adminisztráció és elszámolás - a turizmusban (GS-8-06)

Kiadói cikkszám:GS-8-06
Cikkszám:9786155720505
2.500 Ft (2.381 Ft + ÁFA)
Az Adminisztráció és elszámolás című tankönyv a technikumi rendszerben tanuló turisztikai technikusok számára készült. A helyes adminisztráció és a pontos elszámolás ismerete éppolyan fontos a leendő turisztikai technikus szakemberek számára, mint az egyéb turisztikai szakmai tantárgyak elsajátítása, hiszen ezeket a munkafolyamatokat munkavégzésük során napi szinten használniuk kell majd.
Raktáron

Exploring Tourism in English (GS-0-43)

Kiadói cikkszám:GS-0-43
Cikkszám:9786155720031
6.200 Ft (5.905 Ft + ÁFA)
A tankönyv 14 fejezetének témáit a turisztikai ágazat 3 szakmájának szakmai kerettantervéhez, szakmai és vizsgakövetelményeihez igazítottuk: a turisztikai szervező, értékesítő, az idegenvezető és a szállodai recepciós szakmákhoz.
Raktáron

Szakács leszek I. (GS-8-07)

Kiadói cikkszám:GS-8-07
Cikkszám:9786155720642
4.400 Ft (4.190 Ft + ÁFA)
Az I. kötet középpontjában a növényi alapanyagok és az elkészítésükhöz kapcsolódó technológiák állnak.  
Raktáron