Termékek Menü

Óvodapedagógiai kislexikon

Ár:
3.400 Ft
2.890 Ft (2.752 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Kiadó: Flaccus Kiadó
Kiadói cikkszám: 9786155278174
Elérhetőség: Raktáron
Az óvodapedagógia speciális helyet foglal el a pedagó­gia elméletében, hiszen több fogalom tartalmi jegye nem egyértelműen, vagy nehezen vonatkoztatható az óvodáskorú gyermekek nevelésére.
Kiadási év: 2015
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az óvodapedagógia speciális helyet foglal el a pedagó­gia elméletében, hiszen több fogalom tartalmi jegye nem egyértelműen, vagy nehezen vonatkoztatható az óvodáskorú gyermekek nevelésére. Ez abból fa­kad, hogy az óvodapedagógiában eltérő jelentéstartalommal jelenhetnek meg pedagógiai fogalmak, vannak olyan szakkifejezések, amelyek (csak) az óvodáskorú gyermekek nevelése során kapnak sajátos értelmet (pl. befogadás), és vannak olyanok, amelyek egyáltalán nem vonatkoztathatók az óvodai nevelésre (pl. oktatás).
Az Óvodapedagógiai kislexikon célja az, hogy az óvodapedagógia elméletében megjelenő sajátos szaknyelv közel azonos jelentéstartalommal bírjon minden óvodapedagógus és leendő óvodapedagógus (hallgató) számára. Ezért ajánljuk az óvodapedagógus hallgatók számára – a vizsgákra való felkészüléshez, a pedagógiai és módszertani szemeszterekben; az óvodapedagógus képzésben közreműködő oktatók, gyakorlatvezetők számára – az egységes értelmezés elősegítéséhez; az óvodai gyakorlati tevékenységben résztvevő óvodapedagógusok számára – a megszerzett tudás felfrissítésére, a szakkifejezések jelentéstartalmának pontosításához, újszerű fogalmakkal való ismerkedéshez.
A kötet végén két tematikus áttekintés található az óvodai játékról, illetve a helyes gondolkodásra nevelésről az óvodában.

Előszó
ÓVODAPEDAGÓGIAI KISLEXIKON
 
MELLÉKLETEK
A JÁTÉK
A játék fogalma, játékfelfogások, játékelméletek
A gyermeki játék jellemzői
A játék, mint a gyermek leginkább fejlesztő tevékenysége – a gyermeki szükségletek kielégítése, a gyermeki fejlődés elősegítésének eszköze
Játékfajták az óvodai mindennapokban
A játék feltételei
A GONDOLKODÁS – A HELYES GONDOLKODÁSRA NEVELÉS AZ ÓVODÁBAN
Alapfogalmak
A logika tudománya
A logika alaptörvényei
A gondolkodás helye a megismerésben
Fogalom
Ítélet

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!