google-site-verification=2q83ZsdJXFBokTyq5FmDXAH1rZ0jxq5QV636nd4e5Kw
Termékek Menü

Negyedik matematika munkafüzetem (AP-040811)

Ár:
1.025 Ft (976 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: AP-040811
Cikkszám: 9789633283691

A tankönyvcsalád alapvető koncepciója a matematika és a mindennapi élet szorosabb kapcsolatának megalapozása, képességfejlesztés, az alkalmazásképes tudás fejlesztése, „használható matematika” tanítása.

Elérhetőség: Raktáron
Kiadó: Eszterházi Károly Egyetem-OFI
Kiadási év: 2021
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A tankönyvcsalád alapvető koncepciója a matematika és a mindennapi élet szorosabb kapcsolatának megalapozása, képességfejlesztés, az alkalmazásképes tudás fejlesztése, „használható matematika” tanítása. A tankönyvcsalád alkalmat ad arra, hogy az összefüggések megértésére és a problémamegoldó gondolkodásra nevelje a tanulókat. A tanításról a tanulásra helyezi a hangsúlyt, melyet konkrét fejlesztési feladatokon keresztül ér el. A műveletek értelmezése és az alapvető számolási készség fejlesztése mellett kiemelt szerepet kap a gondolkodási módszerek fejlesztése. Ezen belül a becslés képessége, relációk, összefüggések felismerése, a matematikai logikai lépések alkalmazási képessége, algoritmusok értelmezése, kombinativitás, adatok értelmezése, értékelése, a valószínűségi gondolkodás fejlesztése, a szabálykövetés képessége, a tervezés, elrendezés kapott fontos szerepet. A geometriai szemlélet fejlesztésén belül a térszemlélet, térlátás, a vizuális kommunikáció és az irányok érzékelésére fektettünk nagy hangsúlyt. A tanult ismeretek hatékony alkalmazása és a megszerzett tudás integrálása érdekében a matematikai kompetenciák más műveltségi területeken való alkalmazása minden témakör feldolgozása során kiemelt szerepet kap. Szoros kapcsolatot építettünk a természetismerettel (földrajz, biológia, környezettudatos nevelés), de megjelennek az irodalom, a történelmi mondák ismeretei is. A tankönyvcsaládot barátságos illusztráció, tudatos grafikai ábrázolásmód jellemzi. A cél az, hogy a könyv megjelenése, belső elrendezése esztétikus legyen. A feldolgozást segíti az egységes szimbólumrendszer: a kiinduló ismerettartalmakat a kék szín, a továbbhaladás feltételeit a sárga szín, az időigényes feladatokat óra szimbólum, a füzetben elvégzendőket egy füzet jelzi. A kiegészítő anyagot a „kitekintő”, a gondolkodtató feladatokat „kalapos” figura illusztrálja. A korszerű módszertani követelményeknek megfelelően a feladatok sorszámát jelző színek utalnak az alapkövetelményekre, szimbólum jelzi a kooperatív technikák alkalmazásához javasolt feladatokat. A mennyiségi, illetve minőségi differenciálást segítik a Dolgozz hasonlóan! Számolj ugyanígy! típusú feladatok az Okos(k)odunk és a Játékosan gyakorolunk című oldalak. A mellékletekben a tanulók által elkészíthető, kivágható modellek, szemléletet fejlesztő segédanyagok, manipulatív eszközök találhatók.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: MK-4103
Cikkszám: 9789631646856
1.135 Ft (1.081 Ft + ÁFA)
Új külsővel, viszont a régi, magas szintű tartalommal jelenik meg a Műszaki Kiadó gondozásában Ligetfalvi Mihályné és Gránitzné Ribarits Valéria Ki(s)számoló feladatok a 3. osztályosoknak című kiadványa.
Raktáron
Kiadói cikkszám: MK-4104
Cikkszám: 9789631646863
1.135 Ft (1.081 Ft + ÁFA)
Ki(s)számoló gyakorlófüzetünkkel akár a tanítási órán, akár otthon rutinos feladatmegoldásra tehet szert a kisdiák.
Raktáron
Kiadói cikkszám: MK-4304-6
Cikkszám: 9789631643046
790 Ft (752 Ft + ÁFA)
A Felmérő feladatsorok A és B változatában található feladatsorok diagnosztikus és minősítő mérésekre is alkalmasak.
Raktáron
Kiadó: Mozaik Kiadó
Kiadói cikkszám: MS-2204
Cikkszám: 9789636971007
3.080 Ft (2.933 Ft + ÁFA)
A feladatokat témakörök szerint csoportosítottuk, nem pedig az egyes évfolyamok tananyaga alapján.
Raktáron