Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai (GS-8-04)

Kiadói cikkszám: GS-8-04
Cikkszám: 9786155720482
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Szega Books Kft.
Kiadási év
2021
4.390 Ft (4.181 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai (GS-8-04)
4.390 Ft (4.181 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

GS-8-04 Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai című könyv Cziráki Marietta és Molnár Kristóf tankönyvsorozatának negyedik kötete. 2022 májusában készült el, tankönyvvé nyilvánítási eljárása folyamatban van. Ahogy a sorozat további darabjai (GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai, GS-8-02 Ételkészítés alapjai, GS-8-03 Cukrászati termelés alapjai), úgy ez a kiadvány is a 2020-ban megjelent programtantervek, illetve képzési és kimeneti követelmények alapján készült az ágazati alapoktatás számára.

Bevezető tankönyv. Az 1-4. fejezetet feldolgozva a tanulók alapszintű szakmai tudást szerezhetnek: megismerkedhetnek a turisztikai alapfogalmakkal, a szálláshelyek típusaival, területeivel, berendezéseivel és az ott betölthető munkakörökkel. A későbbi tanévek szakmai ismeretei erre a tudásra épülhetnek rá. Az 5-6. fejezet a magyarországi turisztikai régiókat veszi sorra. A régiók előtt összefoglaló szerepel a legfontosabb természetföldrajzi, közlekedési, gazdasági, kultúrtörténeti adottságokról és turisztikai termékekről. Ezután megyénkénti bontásban következnek a régió legismertebb látnivalói. Mindez az országunk megismerésén túl azt a célt szolgálja, hogy a diákokat felvértezze az ágazati alapvizsgára (melyen saját régiójukat kell bemutatniuk).

A tananyagot a teljes könyvben számos kreatív feladat, színes illusztráció (fotók és a szöveges részek értelmezését segítő ábrák), szakmai párbeszéd és érdekesség egészíti ki. 

A nyomtatott könyvhöz digitális hozzáférés is jár, amely tartalmazza a kiadvány anyagát nagyítható ábrákkal, kiegészítő fotókkal, képsorozatokkal, plusz információkkal. A könyv digitális változatában egy ráadás fejezet is olvasható, amely ismeretanyagával kifejezetten az ágazati alapvizsgára készíti fel a diákokat.

Tartalom

  1. A turizmus története és jelentősége
  2. Klasszikus turisztikai termékek és hazai trendjeik
  3. Szálláshelyek csoportosítása és minősítése
  4. Szálláshelyek tevékenységei, területei, munkakörei
  5. Turisztikai régióink: Budapest és Közép-Duna-vidék
  6. Turisztikai régióink: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Tisza-tó
  7. Turisztikai régióink: Dél-Alföld és Dél-Dunántúl
  8. Turisztikai régióink: Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl és Balaton régió
  9. Miből áll az ágazati alapvizsga? (Digitális extra fejezet)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Exploring Tourism in English (GS-0-43)

Kiadói cikkszám:GS-0-43
Cikkszám:9786155720031
6.300 Ft (6.000 Ft + ÁFA)
A tankönyv 14 fejezetének témáit a turisztikai ágazat 3 szakmájának szakmai kerettantervéhez, szakmai és vizsgakövetelményeihez igazítottuk: a turisztikai szervező, értékesítő, az idegenvezető és a szállodai recepciós szakmákhoz.
Raktáron

Idegenvezetés (GS-8-22)

Kiadói cikkszám:GS-8-22
Cikkszám:9786155720765
3.400 Ft (3.238 Ft + ÁFA)
Idegenvezetés című tankönyvünket a Turisztikai technikus képzésben részt vevő tanulók számára készítettük, akik tanulmányaikat Idegenvezető szakirányon folytatják.
Raktáron

Cukrász leszek I. (GS-8-16)

Kiadói cikkszám:GS-8-16
Cikkszám:9786155720666
5.600 Ft (5.333 Ft + ÁFA)
Az alapanyagok tulajdonságainak ismerete elengedhetetlenül szükséges a cukrászkészítmények technológiájának kiválasztásához
Raktáron

Beszerzés és értékesítés a turizmusban (GS-8-05)

Kiadói cikkszám:GS-8-05
Cikkszám:9786155720499
3.599 Ft (3.428 Ft + ÁFA)
A Beszerzés és értékesítés című tankönyv az utazásszervező, tanácsadó szakma két fontos területébe, a turisztikai szolgáltatások beszerzésébe és ezek értékesítésébe nyújt betekintést. 
Raktáron