Termékek Menü

Lexi Betűországban I. (NT-98572/MT/I)

Ár:
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: NT-98572/MT/I
Cikkszám: 9789631953541
A Lexi-program újabb kötetei az olvasás-, írástanulás alapozásához nyújtanak segítséget. A Lexi Betűországban című betűkóstolgató, szótagoló mesetankönyv első kötete az előkészítő részt és a kisbetűket tartalmazza.
Elérhetőség: Raktáron
Kiadó: Eszterházi Károly Egyetem-OFI
Kiadási év: 2021
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Lexi-program újabb kötetei az olvasás-, írástanulás alapozásához nyújtanak segítséget. A Lexi Betűországban és a Lexi íróka figyelembe veszi a gyermeknyelv fejlődésének szakaszait, a tanuláshoz szükséges részfunkciók kialakulásának optimális érési idejét, továbbá a játékosság, a fokozatosság és a sokoldalú szemléltetés pedagógiai elveit. Az iskolába induló kisgyermekek fejlettsége igen különböző lehet. Előfordul, hogy némelyikük még nem beszél tisztán, esetleg nem kellően érettek azok a képességei, amelyek a biztonságos, örömteli tanulás feltételei. Kialakulatlan lehet a térben való tájékozódása, nincs tisztában az irányok jelentésével (bal-jobb, lent-fent, alatt-fölött stb.). Nehezen kapcsolja össze a kéz és a szem mozgását, tükörképpel ábrázol, fordítva rak ki különféle alakzatokat, fordítva húzza meg a vonalakat. Ugyanígy kialakulatlan lehet a domináns kéz használata is. Kézügyessége, rajzkészsége fejletlen, vonalvezetése ügyetlen. Beszédében gyakran felcseréli a szótagokat, szókincse szegényes. Előfordul, hogy a szótőhöz hibás toldalékot illeszt. Nehezen fejezi ki magát, nem szeret összefüggő mondatokban beszélni. Ritmusérzéke bizonytalan. Ezért nem vagy nehezen észleli a hosszú és rövid hangok különbségét, illetve a szótaghatárokat. Nem tudja elkülöníteni egymástól a zöngés és a zöngétlen mássalhangzókat. Nem hallja ki a hangok egymásutánját a szavakban. Figyelme csapongó, nehezen összpontosít a látottakra, hallottakra. Kevés a kitartása egy-egy tevékenység elvégzéséhez. Pedig e funkcióknak meghatározó jelentőségük van az iskolaérettség szempontjából. A kétkötetes olvasókönyv és írómunkafüzet a Lexi és a Lexi iskolás lesz című programra épül, de mindegyik használható a fejlesztő iskola-előkészítő mesetankönyvek ismerete nélkül is.
A Lexi Betűországban című kötet elsősorban a logopédiai terápiából ismert hangoztatásra, a kísérő mozgásokra és a szótagolásra alapozza az olvasástanítást. A Lexi íróka pedig a grafomotoros készségek fejlesztésén keresztül ébreszt kedvet az írás tanulásához (ld. részletesebben a Lexi íróka útmutatójában).
Ajánlom tehát e tankönyveket:
- logopédusoknak, gyógypedagógusoknak, akik a beszéd és a nyelvfejlődés nehézségeivel/zavarával küzdő gyermekeket tanítanak olvasni, írni;
- olyan tanítóknak, akik a többségi iskolákba járó tanulók egyéni fejlődési ütemét kívánják szem előtt tartani.
A Lexi Betűországban című betűkóstolgató, szótagoló mesetankönyv első kötete az előkészítő részt és a kisbetűket, a második kötet a kétjegyű mássalhangzókat és a nagybetűket tartalmazza.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: AP-030124
Cikkszám: 9789633283202
890 Ft (848 Ft + ÁFA)
Raktáron
Kiadói cikkszám: OH-SNE-MIR02T
Cikkszám: 9789634363330
1.690 Ft (1.610 Ft + ÁFA)
A Játékház című tankönyvcsalád a diszlexia megelőzés olvasástanítási módszere szerint készült.
Raktáron
Kiadói cikkszám: AP-040116
Cikkszám: 9789633283608
1.490 Ft (1.419 Ft + ÁFA)
Az olvasókönyv hét – tartalmilag és szerkezetileg is – megújított fejezetből áll.
Raktáron
Kiadói cikkszám: PD-361
Cikkszám: 9789639612785
1.150 Ft (1.095 Ft + ÁFA)

Felmérések igazolják, baj van a gyermekek szövegértésével. Ezen kíván segíteni az Olvasás és szövegértés című sorozat, mely felmenő rendszerben 1-8. évfolyamig a differenciáltság és fokozatosság elvének betartásával kínál szövegértési feladatokat.

Raktáron