Termékek Menü

Így könnyű I. CD-ről indítható változat

Ár:
5.000 Ft (3.937 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: 9789631662269
Cikkszám: 9789631662269
Mivel a szövegfeldolgozás, az összefüggés-megértés nem tantárgyhoz kötött, így a magyar- és matematikaórákon, vagy a nem szakrendszerű oktatás keretében egyaránt eredményesen használható.
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadási év: 2011
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az oktatásra szánt ismeretek jórészt összefüggésekre vonatkozó ismeretek, melyek túlnyomórészt szövegbe ágyazva jelennek meg. Egy adott szöveg megértésének elengedhetetlen feltétele a szövegben rejlő összefüggések megismerésének, meg értésének, alkalmazásának készsége. Ez a tudásszerző képesség az iskolai eredményesség alapvető feltétele. Ennek a kritikus képességnek a fejlesztésére eddig nem volt megfelelő eszköz a kezünkben. Az Így könnyű! CD-ROM ezt a hiányt pótolja.

Kedves figurák segítik a szöveges feladatok lényeges és lényegtelen információinak meg különböztetését, a probléma szempontjából fontosösszefüggések felismerését, melyek eredményeként megadható a válasz az egyszerű számolási feladatok elvégzése után.
Mivel a szövegfeldolgozás, az összefüggés-megértés nem tantárgyhoz kötött, így a magyar- és matematikaórákon, vagy a nem szakrendszerű oktatás keretében egyaránt eredményesen használható. A feladatok két szinten oldhatók meg, ez lehetővé teszi, hogy alsó és felső tagozaton is hatékony fejlesztőeszköz legyen a pedagógus kezében.

A tanév folyamán bármikor beépíthetjük a feladatokat egy-egy tanult művelet alkalmazásának gyakoroltatására, vagy alkalmazásának ellenőrzésére. Osztálykeretben interaktív táblán és számítógépen, egyénileg, párosan, vagycsapatban egyaránt használható.

A CD tíz szereplőjéhez tíz különböző feladattípus tartozik a megoldást eredményező műveletek szerint. Minden szereplőhöz három történet kapcsolódik, és minden történet további három feladatot rejt kétféle nehézségi szinten.

A szoftver feladatai játékos formában segítik a szöveges feladatmegoldásban való jártasság kialakítását. Megtanítja a gyermekeknek a szöveges feladatba beágyazott matematikai tartalmak kiszűrését, a feladatok csoportba sorolását, azt a nyelvezetet, amellyel a feladatokat meg tudják fogalmazni. Nagymértékben fejleszti a szövegértelmező és szövegkészítő képességet, az információ feldolgozását.

A képernyőn megjelenő kérdés megoldásához szükséges információkat a kártyáktartalmazzák, melyek tetszés szerint rendezhetők. A gyerekek dönthetnek, hogy a feladatban szereplő események sorrendjének logikusabbá tétele érdekében meg cserélik a kártyákat, lefordítják, vagy a szemétkosárba dobják, attól függően, hogy az információ lényeges vagy lényegtelen. Mindig van egy olyan információ, amely a feladat megoldásához nem szükséges, még akkor sem, ha egyébként érdekes.

Számítógépen a tanulók tudásának ellenőrzésére is kiválóan alkalmas, mivel a program rögzíti a gyermekek megoldásait. A tevékenység eredményének kinyomtatása révén láthatjuk a feladatokat, amelyekkel próbálkoztak, azt is, kik dolgoztak együtt, milyen szereplőket, feladatokat és nehézségi fokozatot választottak, továbbá hogy jól vagy rosszul válaszoltak a kérdésekre.

A sorozat 3 részből áll, mindhárom rész kapható CD-ről indítható és telepíthető változatban is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: 5998459101049
Cikkszám: 5998459101049
3.990 Ft 3.791 Ft (2.985 Ft + ÁFA)
Raktáron