Termékek Menü

Helyesírást fejlesztő gyakorlatok 8. osztály (MK-2485)

Ár:
995 Ft (948 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: MK-2485
Cikkszám: 9789631646672
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadási év: 2023
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A legfontosabb tudnivalók a Helyesírást fejlesztő gyakorlatokról:
- A feladatgyűjtemény újszerűsége abban áll, hogy tartalmazza a legfontosabb helyesírási szabályokat a gyerekek számára a legkönnyebben érthető szóhasználattal, a már meglévő anyanyelvi ismereteikhez igazodva.
- A tematikája követi a 8. évfolyamos Nyelvtan és helyesírás munkatankönyvét, az összetett mondatokhoz és a szóalkotási módokhoz kapcsolódó helyesírási tudnivalókra koncentrál, azok alkalmazását segíti. Ugyanakkor a munkatankönyvtől függetlenül is lehet használni a helyesírási képesség intenzív fejlesztésére. A taneszközben lévő sok-sok feladat elsősorban az az összetett mondatokhoz és a szóalkotási módokhoz kapcsolódó helyesírási tudnivalók alkalmazására épül.
- A tanulói segédlet kiválóan biztosítja a folyamatos gyakorlást, hiszen felbukkannak az 5., a 6. és a 7. évfolyamos feladatokban begyakorolt szavak, és a tanulók alkalmazhatják a már megismert helyesírási szabályokat is. Így nagyobb az esélyük arra, hogy hibátlanul dolgozzanak, amely nemcsak sikerélményhez juttatja, hanem motiválja is őket.
- A feladatgyűjteményben szép számmal megtalálhatók a másolás különböző vállfajai - kiemeléses, válogató, átalakításos másolás - mellett a helyesírási képesség fejlesztésének kiegészítő technikái: csoportosítás, kiegészítés, kiemelés, választás, hibakeresés és -javítás, rejtvények, fejtörők, játékos feladványok.
- Vannak benne kifejezetten másolásra vagy tollbamondásra ajánlott szövegek. A gyengébb helyesírási képességű tanulóknak elsősorban a másolást ajánljuk, hiszen ez erősíti a látási képzetet is. A diákok önellenőrzéskor pedig összehasonlító munkát végeznek, amellyel a koncentráló képességük is fejlődik.
- A feladatgyűjtemény feladatainak utasításai világosak, közérthetőek és figyelemfelkeltők.
- Tudatosan vannak olyan szavak és kifejezések, amelyek több feladatban is előfordulnak, ezzel segítve a begyakorlást és a bevésődést.
- A feladatgyűjteményben a játékosítás elemei is megtalálható. A rejtvények, fejtörők, nyelvi feladványok nemcsak szórakoztatóak, hanem gyakran humorosak is.
- A taneszköz illusztrációi nem öncélúak. Vagy a feladat megoldását segítik, például a fürtábrák, a táblázatok; vagy motiváló hatásúak. Több esetben színezniük is kell a diákoknak.
- A Szógyűjtemény a gyakorlógyűjteményben előforduló és begyakorolt szavakra épül.
- A kiadvány végén külön fejezet található, amely a feladatokban szereplő szólások és közmondások jelentésének magyarázatát tartalmazza. Ezzel is támogatva „nyelvünk virágainak” újbóli beépülését a mindennapi nyelvhasználatba.
- A Helyesírást fejlesztő gyakorlatok feladatai kiválóan alkalmasak az öndifferenciálásra. A diák eldöntheti, hogy először a könnyű, a közepesen nehéz (négyzet jelzi) vagy a nehéz feladatokat (kör jelzi) oldja meg.
- A feladatok megoldókulcsa a Műszaki Könyvkiadó weboldaláról, erről a linkről tölthető le:
https://www.muszakikiado.hu/letoltesek/kozismeret/magyar-nyelv/

A kiadvány fő témakörei: Amit a 7. évfolyamon gyakoroltunk; Az összetett mondatok helyesírása; A szóalkotás; Szógyűjtemény; Szólások és közmondások jelentése.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: NT-11731/F
Cikkszám: 9789631978964
690 Ft (657 Ft + ÁFA)
Raktáron
Kiadói cikkszám: NT-11631/F
Cikkszám: 9789631977301
690 Ft 587 Ft (559 Ft + ÁFA)
15%
Raktáron
Kiadói cikkszám: MK-2470
Cikkszám: 9789631648232
1.135 Ft (1.081 Ft + ÁFA)
A gyakorlóban megtalálhatók a szabályok; a Jegyezd meg!, Jó, ha tudod! részben a kiegészítő tudnivalók olvashatók.
Raktáron
Kiadói cikkszám: NT-11731/1
Cikkszám: 9789631979565
1.280 Ft (1.219 Ft + ÁFA)
Raktáron