Faipari angol nyelvkönyv (GS-0-35)

Kiadói cikkszám: GS-0-35
Cikkszám: 9789639702899
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Szega Books Kft.
Kiadási év
2023
5.850 Ft (5.571 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Faipari angol nyelvkönyv (GS-0-35)
5.850 Ft (5.571 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Faipari angol nyelvkönyvünk egy korábbi kiadványunk javított, átdolgozott, továbbfejlesztett második kiadása. Elsősorban abban nyújt segítséget, hogy használója elsajátítsa a faipar szókincsét, megértse a szakmai szituációkat, és megtanuljon azokra egyszerűen, lényegre törően reagálni.

Az egymásra épülő fejezetek a legfontosabb faipari témákat tárgyalják. Foglalkozunk a faanyagokkal, a fából készült ipari választékokkal és azok jellemzőivel. Ezt követően az asztalos műhely szerszámait, gépeit mutatjuk be. A faipari technológiák című fejezetben a gyalulás, fúrás, fűrészelés műveleteivel foglalkozunk. A fakötések és ragasztások, rögzítő- és kötőelemek szintén külön fejezetbe kerültek. A különböző felületkezelések után könyv talán két legfontosabb fejezete a bútorokat és épületasztalos szerkezeteket mutatja be. A könyvet rövid, a kárpitos munkákat bemutató fejezet zárja.

Rövid olvasmányok, párbeszédek, párosítások, igaz-hamis feladatok, fordítások teszik változatossá a nyelvtanulást. A színes illusztrációk, rajzok, képek segítik a szakmai szövegek megértését. A könyv végén angol-magyar, magyar-angol faipari szótár segít a szakmai nyelv elsajátításában.

A könyv digitális verzióját hanganyaggal bővítettük. Színes, szakmailag pontos ábrái nagyíthatók.

Kinek ajánljuk?

  • Szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói számára, akik faipari szakmát tanulnak.
  • Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra.
  • Szakembereknek, akiknek szakmai idegen nyelvi tudásra van szükségük.

Tartalom

Tartalomjegyzék:

 

1. Matematikai műveletek

    1.1. Alapműveletek

      1.1.1. Összeadás

      1.1.2. Kivonás

      1.1.3. Szorzás

      1.1.4. Osztás

    1.2. Hatványozás és gyökvonás

    1.3. Törtek

    1.4. Százalékszámítás

    1.5. Arányosságok

  2. Mennyiségek, mértékegységek

    2.1. Fizikai mennyiségek és mértékegységek

      2.1.1. Alapmennyiségek és mértékegységeik

      2.1.2. Származtatott mennyiségek és mértékegységeik

      2.1.3. SI-rendszeren kívüli fontos mértékegységek

    2.2. Mértékegységek rendszere

    2.3. Mértékegységek átváltása

    2.4. A kerekítés szabályai

  3. Mérési elvek, módok

    3.1. A mérés fogalma

    3.2. Mérési módok, eszközök

      3.2.1. Mérések csoportosítása

      3.2.2. Geometriai mérések

      3.2.3. A mérésekhez alkalmazott eszközök csoportosítása

    3.3. Mérési pontosság

    3.4. Mérési hibák

      3.4.1. Mérési hibák oka, típusai

      3.4.2. Helytelen mérés

      3.4.3. Mérőeszközök hibái

  4. Hosszmérés és szögmérés

    4.1. Hosszúság, hosszmérés

    4.2. A hosszmérés eszközei és használatuk

      4.2.1. Hosszmérő eszközök

      4.2.2. Hosszmérés mérővesszővel

      4.2.3. Hosszmérés mérőszalaggal

        4.2.3.1. Külső méret mérése mérőszalaggal

        4.2.3.2. Belső méret mérése mérőszalaggal

        4.2.3.3. Mérőszalag helyes használata

      4.2.4. Mérés kézi lézeres távmérővel

      4.2.5. Hosszmérés tolómérővel

    4.3. Mérősegédeszközök, jelölőeszközök és használatuk

      4.3.1. Mérősegédeszközök, jelölőeszközök

      4.3.2. Párhuzamvonó használata

      4.3.3. Asztalos körzők használata

      4.3.4. Vízmérték használata méréseknél

    4.4. Szögek és szögmérés

    4.5. A szögmérés és a kijelölés eszközei, használatuk

      4.5.1. Szögmérő eszközök

      4.5.2. Derékszög használata

      4.5.3. Szögmérő használata

      4.5.4. Sarkalló használata

      4.5.5. Sáskaláb használata

      4.5.6. Nevezetes szögek feljelölése szerkesztéssel

      4.5.7. Derékszög ellenőrzése és felvétele pitagoraszi számhármas alkalmazásával

    4.6. Egyenlő részekre osztás

  5. Kerület- és területszámítás

    5.1. A kerület fogalma

    5.2. A terület fogalma

    5.3. Háromszögek kerülete és területe

    5.4. Négyszögek kerülete és területe

    5.5. Pitagorasz-tétel alkalmazása kerület- és területszámításoknál

    5.6. A kör kerülete és területe

    5.7. Példafeladatok

  6. Felület- és térfogatszámítás

    6.1. A felület fogalma

    6.2. A térfogat fogalma

    6.3. Testek felülete, térfogata

      6.3.1. Hasábok felülete és térfogata

      6.3.2. Gúla felülete és térfogata

      6.3.3. Henger felülete és térfogata

      6.3.4. Gömb felülete és térfogata

      6.3.5. Kúp felülete és térfogata

    6.4. Példafeladatok

  7. Tömeg- és sűrűségszámítás

    7.1. A tömeg fogalma

 

    7.2. A sűrűség fogalma

    7.3. Tömeg mérése, számítása

    7.4. Sűrűség számítása

    7.5. Példafeladatok

    7.6. A súly fogalma

    7.7. A súly számítása, mérése

    7.8. Példafeladatok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kis angol nyelvtan

Kiadói cikkszám:9789638744715
Cikkszám:9789638744715
1.990 Ft 1.891 Ft (1.801 Ft + ÁFA)
-5%
Dohár Péter emberi nyelven, szeretetreméltó humorral megírt egy eddig nélkülözött, könnyen használható, magyar agyra és lélekre komponált angol nyelvtan könyvet.
Beszerzés alatt

Vendéglátó szakmai idegennyelv - Angol (TM-61006)

Kiadói cikkszám:TM-61006
Cikkszám:9789632751368
5.690 Ft 4.837 Ft (4.606 Ft + ÁFA)
-15%
Beszerzés alatt

Angol szaknyelvi összefoglaló - Rendészeti szituációk, példamondatok, szakszavak (MK-0970)

Kiadói cikkszám:MK-0970
Cikkszám:9789631666366
1.495 Ft (1.424 Ft + ÁFA)
Könyvünk célja, hogy segítse a rendvédelmi dolgozók, elsősorban közlekedésiek, valamint mindazon kollégák kommunikációját, akik feladataik elvégzése során külföldiekkel kerülnek kapcsolatba.
Raktáron

Exploring Tourism in English (GS-0-43)

Kiadói cikkszám:GS-0-43
Cikkszám:9786155720031
6.300 Ft (6.000 Ft + ÁFA)
A tankönyv 14 fejezetének témáit a turisztikai ágazat 3 szakmájának szakmai kerettantervéhez, szakmai és vizsgakövetelményeihez igazítottuk: a turisztikai szervező, értékesítő, az idegenvezető és a szállodai recepciós szakmákhoz.
Raktáron