google-site-verification: google37e1411c4a58f5d4.html
Termékek Menü
   

Szebben akarok írni I.

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kiadó: Meixner Alapítvány
Kiadói cikkszám: 2009276867797
Elérhetőség: Beszerzés alatt
A SZEBBEN AKAROK ÍRNI című gyakorlócsomag dysgráphiás (írásnehézségekkel küzdő), iskolaelőkészítős, felmentett és nagycsoportos óvodás gyermekek részére készült.
Kiadási év: 2012
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A "SZEBBEN AKAROK ÍRNI" című gyakorlóanyag dysgráphiás (írásnehézségekkel küzdő), iskolaelőkészítős, felmentett és nagycsoportos óvodás gyermekek részére készült.
Olyan vonalvezetési gyakorlatokat tartalmaz, melyek az írás előgyakorlataként foghatók fel. Játékos, rajzos formában próbálja fejleszteni a rossz kézügyességű, grafikus készségű, térben nehezen tájékozódó gyermekek író-, rajzoló mozgását, lendületes vonalvezetését.

A feladatsor 7 részből áll. Az első 6 részben különböző jellegű vonalakat gyakorolhatnak a gyermekek, a 7. részben – mely a nagyobbaknak készült – a térbeli tájékozódást fejlesztő feladatok találhatók.

Néhány tanács a használathoz

Jó, ha a gyakorlatokat mindig pedagógus vagy szülő irányításával végzi a gyermek, fontos ugyanis az azonnali korrekció.
Az első, amire feltétlenül figyelni kell, a gyermek ceruzafogása. Ha ez eltér a szabályostól, meg kell próbálni kijavítani. Ebben segíthet egy igen egyszerű eszköz, a ceruzafogó.

Minél alacsonyabb életkorban javítjuk a hibás ceruzafogást, annál biztosabbak lehetünk a sikerben. (Itt kell azonban megjegyeznem, hogy egy idő után – kb. 3-4. osztálytól – ezen változtatni már szinte lehetetlen. Annyira rögzül ekkorra a rossz ceruzafogás, hogy annak javítása erőn felüli figyelmet, összpontosítást, akaraterőt kíván a gyermektől. A befektetett energia gyakran nem térül meg.)

A gyermeknek a jó ceruzafogás mellett el kell sajátítania egy összetett mozgássort – az alkar egyenletes mozgását balról jobbra összekapcsolva a kéz finom írómozgásával –, mely a lendületes vonalvezetést eredményezi.
A pedagógus, szülő jelenléte más szempontból is fontos. A helyes iránytartásra sok kisgyermek nem képes figyelni. Ilyenkor fontos a helyes példaadás és folyamatos ellenőrzés.
Az egyenesek, hullámvonalak, alsó, felső ívelések, hurkok mindig balról jobbra haladnak. A függőleges egyenesek mindig fentről lefelé. A kört jelen esetben nem az "óramutató kettesnél", hanem a sáv, vonalköz felénél, (a kezdetben megadott pontnál) kezdjük.
Jó, ha kezdetben lediktáljuk az adott formát, esetleg izoláltan gyakorolva. Pl. a kör esetében: "Pontra, (a gyermek a kezdőpontra helyezi ceruzáját) föl, kerekítem, vissza"... stb.
Ez segíti a gyermek iránytartását és a tempó is adott.

Végül, de nem utolsósorban azért is fontos a pedagógus, szülő jelenléte, hogy biztassa, dícsérve ösztönözze a gyermeket. A gyakorlatokat kitartóbban, könnyebben, esetleg lelkesen végzik így. A kevésbé jól sikerült gyakorlatokat a későbbiekben újra elvégeztetjük.

Dysgraphiás gyermekek azt a 4-5 feladatot, amit az órán megoldottak, otthon házi feladatként újra elvégzik.

A hely szűke miatt a feladatlapok száma csak 100, de az ötletekből merítve a pedagógus, szülő újabbakkal bővítheti a feladatsort.

Kívánom, hogy minden használó segítéségre legyen e kiadvány!

A szerző

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.190 Ft (3.038 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-11188
2.290 Ft (2.181 Ft + ÁFA)
A Játékház című tankönyvcsalád a diszlexia megelőzés olvasástanítási módszere szerint készült.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást