Termékek Menü

Szebben akarok írni I.

Ár:
3.500 Ft (3.333 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: 2009276867797
Cikkszám: 2009276867797
A SZEBBEN AKAROK ÍRNI című gyakorlócsomag dysgráphiás (írásnehézségekkel küzdő), iskolaelőkészítős, felmentett és nagycsoportos óvodás gyermekek részére készült.
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Kiadó: Meixner Alapítvány
Kiadási év: 2012
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A "SZEBBEN AKAROK ÍRNI" című gyakorlóanyag dysgráphiás (írásnehézségekkel küzdő), iskolaelőkészítős, felmentett és nagycsoportos óvodás gyermekek részére készült.
Olyan vonalvezetési gyakorlatokat tartalmaz, melyek az írás előgyakorlataként foghatók fel. Játékos, rajzos formában próbálja fejleszteni a rossz kézügyességű, grafikus készségű, térben nehezen tájékozódó gyermekek író-, rajzoló mozgását, lendületes vonalvezetését.

A feladatsor 7 részből áll. Az első 6 részben különböző jellegű vonalakat gyakorolhatnak a gyermekek, a 7. részben – mely a nagyobbaknak készült – a térbeli tájékozódást fejlesztő feladatok találhatók.

Néhány tanács a használathoz

Jó, ha a gyakorlatokat mindig pedagógus vagy szülő irányításával végzi a gyermek, fontos ugyanis az azonnali korrekció.
Az első, amire feltétlenül figyelni kell, a gyermek ceruzafogása. Ha ez eltér a szabályostól, meg kell próbálni kijavítani. Ebben segíthet egy igen egyszerű eszköz, a ceruzafogó.

Minél alacsonyabb életkorban javítjuk a hibás ceruzafogást, annál biztosabbak lehetünk a sikerben. (Itt kell azonban megjegyeznem, hogy egy idő után – kb. 3-4. osztálytól – ezen változtatni már szinte lehetetlen. Annyira rögzül ekkorra a rossz ceruzafogás, hogy annak javítása erőn felüli figyelmet, összpontosítást, akaraterőt kíván a gyermektől. A befektetett energia gyakran nem térül meg.)

A gyermeknek a jó ceruzafogás mellett el kell sajátítania egy összetett mozgássort – az alkar egyenletes mozgását balról jobbra összekapcsolva a kéz finom írómozgásával –, mely a lendületes vonalvezetést eredményezi.
A pedagógus, szülő jelenléte más szempontból is fontos. A helyes iránytartásra sok kisgyermek nem képes figyelni. Ilyenkor fontos a helyes példaadás és folyamatos ellenőrzés.
Az egyenesek, hullámvonalak, alsó, felső ívelések, hurkok mindig balról jobbra haladnak. A függőleges egyenesek mindig fentről lefelé. A kört jelen esetben nem az "óramutató kettesnél", hanem a sáv, vonalköz felénél, (a kezdetben megadott pontnál) kezdjük.
Jó, ha kezdetben lediktáljuk az adott formát, esetleg izoláltan gyakorolva. Pl. a kör esetében: "Pontra, (a gyermek a kezdőpontra helyezi ceruzáját) föl, kerekítem, vissza"... stb.
Ez segíti a gyermek iránytartását és a tempó is adott.

Végül, de nem utolsósorban azért is fontos a pedagógus, szülő jelenléte, hogy biztassa, dícsérve ösztönözze a gyermeket. A gyakorlatokat kitartóbban, könnyebben, esetleg lelkesen végzik így. A kevésbé jól sikerült gyakorlatokat a későbbiekben újra elvégeztetjük.

Dysgraphiás gyermekek azt a 4-5 feladatot, amit az órán megoldottak, otthon házi feladatként újra elvégzik.

A hely szűke miatt a feladatlapok száma csak 100, de az ötletekből merítve a pedagógus, szülő újabbakkal bővítheti a feladatsort.

Kívánom, hogy minden használó segítéségre legyen e kiadvány!

A szerző

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: 9638620310
Cikkszám: 5999638620313
1.390 Ft (1.324 Ft + ÁFA)
A feladatgyűjtemény több évtizedes munka esszenciája, a habilitációs programcsomag első része.
Raktáron
Kiadói cikkszám: NB-003
Cikkszám: 9786158207058
1.300 Ft (1.238 Ft + ÁFA)
A kiadvány eredményesen használható a harmadikosok képességfejlesztésére és differenciált foglalkoztatására, de jó eszköz lehet azon negyedikes gyerekeknek is, akiknek nem alakultak ki a harmadikos tananyaghoz kapcsolódó szilárd ismeretei.
Raktáron
Kiadói cikkszám: 9789631298628
Cikkszám: 9789631298628
3.990 Ft (3.800 Ft + ÁFA)
Negyven év tapasztalatát gyűjtöttem össze, írtam le, melyeket a gyakorlat szült, és számomra hasznosnak bizonyultak.
Raktáron
Kiadói cikkszám: NB-002
Cikkszám: 9786158207010
1.300 Ft (1.238 Ft + ÁFA)
A Nebuló 2. képességfejlesztő és a helyesírási készség megalapozását segítő feladatgyűjtemény.
Raktáron