Termékek Menü
   

Versenyfeladatok biológiából (NT-81559)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.080 Ft (1.981 Ft + ÁFA)
Kiadó: Eszterházi Károly Egyetem-OFI
Kiadói cikkszám: NT-81559
Elérhetőség: Beszerzés alatt
A kötet versenyfeladatokat tartalmaz, amelyek több ismeretet feltételeznek, mint az órai követelmények.
Kiadási év: 2012
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ez a feladatgyűjtemény 7-12. évfolyamig jól használható az iskolai tanulmányok kiegészítésére. A kötet versenyfeladatokat tartalmaz, amelyek több ismeretet feltételeznek, mint az órai követelmények.

Tizennégy esztendővel ezelőtt indult útjára a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban az iskola egykori tudós tanáráról, Dr. Árokszállásy Zoltánról elnevezett biológiaverseny. Ez a feladatgyűjtemény a Dr. Árokszállásy Zoltán biológiaverseny feladataiból készült válogatás. A verseny névadója sikeres tanári pályát járt be, sok tanítványa folytatta biológiai tanulmányait a gimnáziumi évek után is. 1968-ban hazánkban elsőként ebben az iskolában indult biológia–kémia tagozatos oktatás, amelynek tevékeny közreműködője volt. Kutatásokat végzett a Bükk hegység azóta védelem alá helyezett területein, megírta az „Ehető és mérges gombák” című kétkötetes könyvet, és részt vett az 1962-ben és 1977-ben kiadott „Bükk útikalauz” szerkesztésében is. Árokszállásy Zoltán (1912–1981) munkásságára példaként tekintenek a gimnázium mai tanárai, a verseny szervezői.
A verseny meghívott korosztálya a 7-12. évfolyam. Olyan tanulmányi verseny működtetése a cél, amelyen minden, biológiát tanuló diák részt tud venni. A verseny elméleti jellegű (segéd-eszközök használata nélkül zajlik), mindkét fordulóban feladatlapot oldanak meg a versenyzők, illetve a második, döntő fordulóban szóbeli feleletre és fajismereti feladatra kerül sor. A felkészülés során az érettségi követelményrendszer tematikáját követve a forgalomban lévő közismert és népszerű tankönyvekre érdemes támaszkodni.
A kiadványban külön fejezetben szerepelnek a 7–8., a 9-10. és a 11–12. évfolyam számára készített feladatok, a felosztás alapja részben a tananyag, részben a feladat nehézsége volt. A könyv végén a feladatok sorszáma témakörök szerinti csoportosításban is megtalálható.
A feladatgyűjtemény reményeink szerint hasznos segédeszköze lesz a felkészülésben minden fövőbeli versenyzőnknek. De nemcsak a versenyzőknek, hanem minden, biológia iránt érdeklődő, érettségire készülő diáknak jó szívvel ajánljuk e feladatokat, hiszen a lexikális tudnivalók gyakorlásában, a problémamegoldó gondolkodás fejlesztésében mindenki számára használhatók.
Eredményes tanulást kívánunk minden olvasónknak!

A Szerző és a Kiadó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Kiadók
Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu