Termékek Menü
   

Történelem feladatsorok az írásbeli érettségire I.

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.490 Ft
1.267 Ft (1.207 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadói cikkszám: MK-4246-9
Elérhetőség: Beszerzés alatt
A feladatgyűjtemény-sorozat célja az írásbeli érettségire való felkészítés – elsősorban a középszintre, de a továbbhaladási feltételeket is feldolgozva biztos alapokat nyújthat az emelt szintű vizsgához is.
 
Kiadási év: 2008
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Feladatgyűjtemény-sorozatunk a tantervi változásoknak megfelelően megújult. Alapvetően tankönyvfüggetlen, a Nat4 (2012) rendszeréhez illeszkedik, felosztása pedig a négy évfolyamos képzés kerettanterveit követi (gimnázium, szakközépiskola), de használható a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumi képzésekben is. Továbbá nemcsak tanórai keretek közé illeszthető be, hanem egyéni felkészülésre is alkalmas.

Az első kötet az őskortól a középkorral bezárólag dolgozza fel a történelem tantárgyi ismereteket.
Az átdolgozás folyamán beillesztettük a kötetbe a középiskolai tanulmányok során elvárható, illetve a hagyományokból eredő alapvető forrásokat ezzel lefedve az egységes tudásminimumot.

Az előzetes tudás felelevenítésére az egyes korszakokat bevezető ismétlő feladatsorok szolgálnak. Feladatainkban eddig is megjelentek a tantárgyközi kapcsolatok. Az egyes fejlesztési feladatok mellett (ismeretszerzés, tanulás; kritikai gondolkodás; kommunikáció; tájékozódás térben és időben) megtalálhatóak az ún. visszatérő/hosszmetszeti témák is (társadalmi helyzet, életmód, életviszonyok; társadalom és állam; helyi és nemzetközi együttműködés; természet és technika kölcsönhatása; kultúrák, vallások, eszmék).

Koncepciónk része maradt a fokozatosság elve: egy fejezetet (korszakot) használunk fel egy-egy új forrástípus vagy kompetencia fejlesztésére, megismertetésére és gyakorlására. Az ókorral bezárólag a történelemtudomány alapvető forrásain és feladatain van a hangsúly, rövid választ igénylő feladatok és a kifejtendő feladatok előkészítése. A középkor végére a korábbi változathoz hasonlóan az esszéfeladatok módszertana maradt, amely elvárásaiban megegyezik a szóbeli érettségi értékelési szempontjaival.

A köteteket nemcsak az új rendszerben tanulók használhatják teljes biztonsággal, hanem a jelenlegi érettségi követelmények szerint vizsgázók is kellő alapossággal készülhetnek fel belőlük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Top termékek
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu
Kiadók