Termékek Menü
   

Tekintély másképp

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
8.495 Ft
7.646 Ft (7.282 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 10%
Kiadó: Raabe Klett Kiadó
Kiadói cikkszám: 9789635780099
Elérhetőség: Raktáron
Sok vezető érzi úgy, hogy a központi döntéseknek ki van szolgáltatva, és szenved attól, hogy sokkal behatároltabb a mozgástere, mint ahogy azt szeretné. Kihívást jelent a vezetőknek egy kritikai észrevétel visszajelzése egy arra érzékenyebb munkatársnak, vagy a konfliktusok kezelése, és – a megszokottól sokszor annyira eltérő nyelvezetű – asszertív kommunikáció alkalmazása.
Kiadási év: 2021
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Termékleírás

  • Mit kell tennünk ahhoz, hogy munkatársaink valódi vezetőjükként tekintsenek ránk?
  • Hogyan építhetünk tekintélyt anélkül, hogy gyökeresen megváltoztatnánk vezetési stílusunkat?
  • Melyek azok a bárki által megtanulható gyakorlatok, melyek segítenek a konstruktív vezetési stílust fejleszteni?

Szakértőink több év tapasztalattal rendelkeznek a vezetőképzés és a szervezetfejlesztés területén.

  • Kiadványunkban most nyolc olyan egyszerű, ám nagyon hatékony technikát mutatnak be, melyek az üzleti világban már bizonyítottak, és sikerrel alkalmazhatók a közoktatási intézményekben is.
  • A kiadvány gyakorlatokat is tartalmaz, melyekkel bárki könnyedén elsajátíthatja a bemutatott módszereket.
  • Kiadványunkban igyekeztünk olyan vezetői megközelítést és eszközöket bemutatni, amelyet éppúgy alkalmazhatunk az üzleti életben, mint a közszférában, és akár – az asszertív kommunikáció, és az aktív odafigyelés eszközeit – otthon, a magánéletünkben is.

A változás mindig egy folyamat, a lényeg, hogy elkezdjünk tudatosabbak lenni vezetőként, és nyitottan fogadjuk a visszajelzéseket, az új vezetői eszközöket. Az új gondolatok, az új viselkedések begyakorlásához, a rutinszerű beépülésükhöz idő kell, és következetes gyakorlás. Ha merünk kísérletezni, akkor már a saját tapasztalatunk erősíthet meg minket abban, hogy a változás, a fejlődés útját járjuk.

Egy nagyvállalati felsővezetőnek ugyanúgy dilemmát okozhat, hogyan építse fel a tekintélyét, mennyire támaszkodjon a hatalmára, hogyan mutassa meg szakmai és emberi kvalitásait, hogyan fogadtassa el magát vezetőként. Nehézséget okozhat egy olyan változás bejelentése, amely negatívan érinti a munkatársakat, mert nagyon nehéz ezekben a helyzetekben motiválni, pozitív légkört teremteni. Sok vezető érzi úgy, hogy a központi döntéseknek ki van szolgáltatva, és szenved attól, hogy sokkal behatároltabb a mozgástere, mint ahogy azt szeretné. Kihívást jelent a vezetőknek egy kritikai észrevétel visszajelzése egy arra érzékenyebb munkatársnak, vagy a konfliktusok kezelése, és – a megszokottól sokszor annyira eltérő nyelvezetű – asszertív kommunikáció alkalmazása.

A szerzők tréneri munkáik során évente akár 500-600 vezetővel is találkoznak a képzéseiken és a coaching folyamatok alkalmával. Ők nem csupán a nagyvállalati életből érkeznek, hanem családi vállalkozásokból, a civil szektorból és a közszférából is. Tapasztalataik szerint a különböző szervezetek működésformája, szervezeti kultúrája nagyon eltérő lehet, de a vezetői kihívások, a szereppel járó dilemmák, a napi munka során kialakuló helyzetek nagyon hasonlóak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Top termékek
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu
Kiadók