Termékek Menü
   

Társadalomismeret és etika 11.(PD-397)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.765 Ft
1.500 Ft (1.429 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Kiadó: Pedellus Tankönyvkiadó
Kiadói cikkszám: PD-397
Elérhetőség: Beszerzés alatt
A tankönyv központi gondolata, hogy az egyén fokozatosan válik társadalmi lénnyé.
Kiadási év: 2011
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A híres görög bölcs, Arisztotelész szerint az embert az értelmes élet különbözteti meg az ál-lattól. Az értelmes élethez azonban nem elég az ész, a tudás. Ki kell alakítani az egyénben egy olyan képességet is, hogy ne csak értelmesen, hanem helyesen, jól cselekedjen. Az erények, az erkölcsi értékek azok, amelyek képessé tesznek bennünket erre. Éppen ezért tankönyvünk-ben sem válik szét a társadalomismeret és az etika, szerves egységet alkotnak oly módon, hogy az egyes társadalmi jelenséget bemutató tankönyvi leckékhez kapcsolódó szemelvények az adott jelenség etikai vonatkozásait is érintik. Ezek a források (esetelemzések, szakirodalmi és szépirodalmi alkotásokból vett részletek) mindennapi életünk erkölcsi dilemmáira mutatnak rá, s a hozzájuk kapcsolódó kérdések és feladatok alkalmasak lehetnek osztályszintű vitákra.
Tankönyvünk — szándékunk szerint — olyan ismereteket közvetít a tanulóknak, melyek birtokában megérthetik társadalmi környezetüket. Másrészt olyan jártasságok kialakításában segít, amelyek iránymutatásul szolgálhatnak a helyes és a helytelen, a jó és a rossz, az erkölcsös és az erkölcstelen közötti választásnál. Ezek az ismeretek eltérően a hagyományos tantárgyaktól nem egy, hanem sokféle tudományból építkeznek. A társadalom működésének bemutatásához segítségül hívjuk a szociológia, a közgazdaságtan, a politológia, a filozófia, a történettudomány és a jogtudomány kutatási eredményeit is.

A tankönyv központi gondolata, hogy az egyén fokozatosan válik társadalmi lénnyé. Ezért törekszünk bemutatni azokat a színtereket, ahol megtanuljuk a közösségi létezés szabályait. Kiindulunk az ember mikrokörnyezetéből, megismerkedünk a modern család funkcióival, majd a tágabb társadalmi környezet hatásait tárjuk fel, érintjük az iskola, a civil szerveződések, a települések életünket befolyásoló hatásait, végül eljutunk az állampolgári és nemzeti létünket meghatározó állam, nemzet és az Európai Unió működésének megértéséhez.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadók
Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu