Termékek Menü
   

Szövegalkotási gyakorlatok a középszintű magyar írásbeli érettségihez (PD-286)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.625 Ft
1.381 Ft (1.315 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Kiadó: Pedellus Tankönyvkiadó
Kiadói cikkszám: PD-286
Elérhetőség: Beszerzés alatt
A gyakorlókönyvnek az a célja, hogy segítséggel szolgáljon a középfokú magyar írásbeli érettségi szövegalkotási feladataihoz.
Kiadási év: 2009
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A gyakorlókönyvnek az a célja, hogy segítséggel szolgáljon a középfokú magyar írásbeli érettségi szövegalkotási feladataihoz.

A könyv alapvető jellemzője, hogy nemcsak feladatokat és megoldásokat kínál, hanem stratégiát és szemléletet is ad a dolgozat elkészítéséhez, ezért egy külön egységben foglalkozik a líra- és prózaelemzés, illetve az érvelés elméletével.
A kötet első része példákon, idézeteken keresztül mutatja be a legtermékenyebb elemzési szempontokat. Az egyes szempontok tárgyalása során összegyűjti a legfontosabb szakkifejezéseket, amelyek elsajátításával, használatával a vizsgázó bizonyíthatja felkészültségét.

A kötet második részében olvasható mintaelemzések azt demonstrálják, hogyan működtethetők az adott szempontok konkrét feladatok esetében. A fogalmazások egyes bekezdései külön szakaszokra tagolódnak, amelyek előtt egy vastag betűs rész jelzi, mely elemzési szempont érvényesül az adott szövegegységben, illetve milyen témát dolgoz ki a passzus. Ez a tördelésmód arra is mintát ad, hogyan lehet a dolgozatot bekezdésekre tagolni, minden bekezdésben egy-egy témát dolgozva ki, hiszen a szerkesztés ugyanolyan fontos szempont a dolgozat értékelésében, mint a nyelvi minőség és a tartalom, mivel erre is húsz pont adható. A feladatok egy része konkrét érettségi feladatsorokból származik (a cím alatt zárójelben olvasható a feladat dátuma), más része a szerző saját ötlete. Bár az „egy mű elemzése” feladattípusban prózai és lírai szöveg egyaránt adható, itt minden esetben novellaelemzés szerepel, hiszen a líraelemzési stratégiákat kellőképpen bemutatják az összehasonlító elemzések.

A kötet harmadik részében feladatsorok olvashatók, amelyeken a vizsgázó kipróbálhatja a megszerzett ismeretek alkalmazását.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Kiadók
Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu