Termékek Menü

Szakács leszek II. (GS-8-08)

Ár:
4.390 Ft (4.181 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: GS-8-08
Cikkszám: 9786155720659
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Szega Books Kft.
Kiadási év: 2023
Menny.:db

Leírás

Szakács leszek II. című tankönyvünk Molnár Kristóf szakoktató szakács- és szakácstechnikus tanulók számára készített, négykötetes könyvsorozatának második darabja.

Szakács leszek sorozat célja az, hogy egységes pedagógiai szemlélettel és felépítéssel, az alapanyagokból kiindulva bemutassa a napjainkban alkalmazott ételkészítési technológiákat és azok fizikai, kémiai hátterét.

A II. kötetben (az elsőhöz hasonlóan) a növényi alapanyagokhoz kötődő technológiák vannak túlsúlyban. A diákok megismerkedhetnek a tészták készítésével, a hüvelyesek feldolgozásának technológiáival, valamint számos alaprecepttel az alaplevek, a mártások és a levesek világából. A receptek többségéhez fázisfotók is tartoznak, melyek abban segítenek, hogy a tanulók önállóan is, könnyebben meg tudják alkotni az ételeket. A kiadványt a tartósítási eljárásokat, köztük a napjainkban egyre népszerűbb fermentálást bemutató fejezet zárja. Mindez jó alapot képez a könyvsorozat készülő III. kötetének, mely a húsokhoz kapcsolódó technológiákat tárgyalja majd. 

A gazdagon illusztrált nyomtatott könyvhöz annak online elérhető verziója is jár, amely tartalmazza a kiadvány teljes anyagát kiegészítő fotókkal, érdekességekkel és receptekkel, és olyan oktatási platformokba is beilleszthető, mint például a Google Classroom vagy a Moodle.

A II. kötet tartalma:

  1. Gabonafélék, hüvelyesek és tészták technológiái
  2. Alaplevek és ízkivonatok
  3. Sűrítési eljárások, a mártások alapreceptjei
  4. Levesek
  5. Tartósítás

Tartalomjegyzék

 

Leírás és Paraméterek

Szakács leszek II. című tankönyvünk Molnár Kristóf szakoktató szakács- és szakácstechnikus tanulók számára készített, négykötetes könyvsorozatának második darabja.

Szakács leszek sorozat célja az, hogy egységes pedagógiai szemlélettel és felépítéssel, az alapanyagokból kiindulva bemutassa a napjainkban alkalmazott ételkészítési technológiákat és azok fizikai, kémiai hátterét.

A II. kötetben (az elsőhöz hasonlóan) a növényi alapanyagokhoz kötődő technológiák vannak túlsúlyban. A diákok megismerkedhetnek a tészták készítésével, a hüvelyesek feldolgozásának technológiáival, valamint számos alaprecepttel az alaplevek, a mártások és a levesek világából. A receptek többségéhez fázisfotók is tartoznak, melyek abban segítenek, hogy a tanulók önállóan is, könnyebben meg tudják alkotni az ételeket. A kiadványt a tartósítási eljárásokat, köztük a napjainkban egyre népszerűbb fermentálást bemutató fejezet zárja. Mindez jó alapot képez a könyvsorozat készülő III. kötetének, mely a húsokhoz kapcsolódó technológiákat tárgyalja majd. 

A gazdagon illusztrált nyomtatott könyvhöz annak online elérhető verziója is jár, amely tartalmazza a kiadvány teljes anyagát kiegészítő fotókkal, érdekességekkel és receptekkel, és olyan oktatási platformokba is beilleszthető, mint például a Google Classroom vagy a Moodle.

A II. kötet tartalma:

  1. Gabonafélék, hüvelyesek és tészták technológiái
  2. Alaplevek és ízkivonatok
  3. Sűrítési eljárások, a mártások alapreceptjei
  4. Levesek
  5. Tartósítás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: GS-0-43
Cikkszám: 9786155720031
6.300 Ft (6.000 Ft + ÁFA)
A tankönyv 14 fejezetének témáit a turisztikai ágazat 3 szakmájának szakmai kerettantervéhez, szakmai és vizsgakövetelményeihez igazítottuk: a turisztikai szervező, értékesítő, az idegenvezető és a szállodai recepciós szakmákhoz.
Raktáron
Kiadói cikkszám: GS-8-04
Cikkszám: 9786155720482
4.390 Ft (4.181 Ft + ÁFA)
GS-8-04 Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai című könyv Cziráki Marietta és Molnár Kristóf tankönyvsorozatának negyedik kötete. 2022 májusában készült el, tankönyvvé nyilvánítási eljárása folyamatban van. Ahogy a sorozat további darabjai (GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai, GS-8-02 Ételkészítés alapjai, GS-8-03 Cukrászati termelés alapjai), úgy ez a kiadvány is a 2020-ban megjelent programtantervek, illetve képzési és kimeneti követelmények alapján készült az ágazati alapoktatás számára.
Raktáron
Kiadói cikkszám: GS-8-05
Cikkszám: 9786155720499
3.599 Ft (3.428 Ft + ÁFA)
A Beszerzés és értékesítés című tankönyv az utazásszervező, tanácsadó szakma két fontos területébe, a turisztikai szolgáltatások beszerzésébe és ezek értékesítésébe nyújt betekintést. 
Raktáron
Kiadói cikkszám: GS-8-06
Cikkszám: 9786155720505
2.475 Ft (2.357 Ft + ÁFA)
Az Adminisztráció és elszámolás című tankönyv a technikumi rendszerben tanuló turisztikai technikusok számára készült. A helyes adminisztráció és a pontos elszámolás ismerete éppolyan fontos a leendő turisztikai technikus szakemberek számára, mint az egyéb turisztikai szakmai tantárgyak elsajátítása, hiszen ezeket a munkafolyamatokat munkavégzésük során napi szinten használniuk kell majd.
Raktáron