Termékek Menü
   

Programterv az óvodai testneveléshez

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.225 Ft
1.164 Ft (1.109 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5%
Kiadó: Gaál Sándorné - Magánkiadás
Kiadói cikkszám: 2008059013635
Elérhetőség: Raktáron
A motoros képességek mindenkori fejlettsége is a mozgás tevékenység alkotó elemeinek feltárása és megismerése által válik számbavehetővé, mérhetővé.
Kiadási év: 2004
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az óvodai nevelés korszerűsítésére irányuló koncepciókban kiemelt helyen szerepelnek a tevékenységközpontú, képességfejlesztő, gyermekekre szabott nevelési elvek. Ezeknek az elgondolásoknak a nevelés gyakorlatában történő mielőbbi térhódításához szeretnénk hozzájárulni egy, az óvodai testnevelésben alkalmazható képességfejlesztő program kidolgozásával. Véleményünk, hogy a pedagógiai, pszichológiai és a szakmódszertani kutatások eredményeinek gyakorlati alkalmazásával, továbbá a méréses módszerek helyének és szerepének megtalálásával a pedagógiai gyakorlatban jelentős minőségi változás következhet be. Mint ismeretes, hogy a képességek bonyolult pszichikai képződmények, ezáltal nehezen megismerhetők, azonban a tevékenység minőségével jellemezhetők, hozzáférhetők. A motoros képességek mindenkori fejlettsége is a mozgás tevékenység alkotó elemeinek feltárása és megismerése által válik számbavehetővé, mérhetővé. Ennek ismeretében viszont megalapozottan megtervezhető a különböző életkorokban a nevelés fejlesztés egyéni üteme. Mivel a motoros képességek aktuális szintje és fejlődése viszonylag könnyen mérhető, így e fejlesztő program alkotó módon történő alkalmazását javasoljuk mindazoknak az óvodapedagógusoknak, akik csatlakozni kívánnak a megújulást kereső nevelési koncepciók valamelyikéhez, amelyben a tevékenységközpontú, a képességek optimális kibontakoztatására irányuló, az egyéni fejlődésbeli különbségeket is figyelembe vevő nevelési gyakorlat megvalósítására törekszenek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadók
Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu