Termékek Menü
   

A nevelés elmélete és gyakorlata (NT-42540)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.500 Ft (2.381 Ft + ÁFA)
Kiadó: Eszterházi Károly Egyetem-OFI
Kiadói cikkszám: NT-42540
Elérhetőség: Beszerzés alatt
A könyv célja, hogy jól látható legyen a gyerekek délutáni életének szerves kapcsolódása a délelőtti tanítási órákhoz.
Kiadási év: 2007
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A napközi otthonok működése több mint 100 évre tekint vissza. A napközi az iskola nevelési-oktatási céljaihoz, feladataihoz járul hozzá nagyon fontos szerepkörrel. Mégis, külön napközis képzés nincs a főiskolákon, ezért a pedagógusok a szakirodalomból próbálnak tájékozódni, illetve lelkes napközis munkaközösségek és a Magyar Pedagógiai Társaság Napközis Szakosztálya szervez időnként képzéseket, konferenciákat. Emellett rendszeres képzés folyik napközis kollégák számára előadások, tanfolyamok, bemutatóórák és nyílt órák keretében a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, amelyek folyamatukban mutatják be a napközis munka gyakorlatát. Ezt a jó gyakorlatot, a napközis nevelés teljességét mutatja be ez a kiadvány.
A munka teljes folyamata: tervezés, tanulás tanítása, szabadidős tevékenységek lehetőségei és a szociális készségek képességek, fejlesztése, illetve az egészséges életmódra nevelés területe. A könyv célja, hogy jól látható legyen a gyerekek délutáni életének szerves kapcsolódása a délelőtti tanítási órákhoz.
A könyv minden pedagógusnak szól a kezdőtől gyakorlottig. Világosan elkülöníti a kezdők számára az alapvető ismereteket, és újdonságokat ad a tapasztalt, gyakorló pedagógusoknak (pl.: tanulási technikák, stratégiák évfolyamonkénti egymásra épülése). Módszertanilag indokol (mit, miért, miért éppen akkor), és a tapasztalat is fontos szerepet játszik (valóban használható módszerek!) a könyvben.
Az új oktatáspolitikai irányok már a felső tagozaton is bevezetnék az egész-napos iskolát. A napköziben képzett, diplomás tanítókat alkalmaznak, akik sokszor csak ugródeszkának tekintik az osztálytanítóság felé a napközit, pedig a folyamatos napközizés mind a gyerekek, mind a pedagógusok szempontjából hasznos lenne. Szerzőink ilyenek, akik régóta napköziben dolgoznak, így nagy tapasztalatuk van. Kipróbált módszereiket át tudják adni azoknak, akik csak most kezdik, vagy csak pár évre gondolják a nap-közizést, de azoknak is, akik már régóta „napközisek”. Ezért nagy segítség számukra egy megbízható, jó gyakorlatot kínáló könyv.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789631298628
4.200 Ft 3.990 Ft (3.800 Ft + ÁFA)
Negyven év tapasztalatát gyűjtöttem össze, írtam le, melyeket a gyakorlat szült, és számomra hasznosnak bizonyultak.
Kiadói cikkszám: PD-295
1.995 Ft 1.696 Ft (1.615 Ft + ÁFA)
Az eredményes ének-zenei nevelés egyik fontos feltétele a tanító tudatos, átgondolt, rendszeres tervezőmunkája. Csak akkor érhető el komoly eredmény a zenei képesség- és készségfejlesztés területén, ha az órák feladatai egész év során láncszerűen és logikusan kapcsolódnak egymáshoz.
Kiadói cikkszám: PD-249
1.620 Ft 1.377 Ft (1.311 Ft + ÁFA)

Dr. Tánczos Judit munkája olyan módszertani kézikönyv, mely a legújabb kutatási eredményeken alapuló, a gyakorlatban kipróbált és bevált eljárásokat tartalmazza három korosztály csoportosításában: külön tárgyalva az általános iskolásokra, középiskolásokra és a felsőoktatásban részt vevőkre vonatkozó tudnivalókat.

Kiadói cikkszám: PD-907
1.745 Ft 1.571 Ft (1.496 Ft + ÁFA)

A kiadvány egyik legfontosabb célja és értéke, hogy túllép, túlmutat az óvodáskorú gyermeken. Nem pusztán az iskolakészültség megállapításának célja lebeg a szerzők szeme előtt, hanem az iskolai beválás kérdése is.

Kiadói cikkszám: NB-003
1.200 Ft 1.080 Ft (1.029 Ft + ÁFA)
A kiadvány eredményesen használható a harmadikosok képességfejlesztésére és differenciált foglalkoztatására, de jó eszköz lehet azon negyedikes gyerekeknek is, akiknek nem alakultak ki a harmadikos tananyaghoz kapcsolódó szilárd ismeretei.