Termékek Menü
   

Nagy tételkönyv

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.499 Ft (2.380 Ft + ÁFA)
Kiadó: Scolar Kiadó
Kiadói cikkszám: 9789639534230
Elérhetőség: Beszerzés alatt
A matematikaérettségire és a középiskolai matematikaversenyekre készülő diákoknak és tanáraiknak készítettük ezt a könyvet
Kiadási év: 2005
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A matematikaérettségire és a középiskolai matematikaversenyekre készülő diákoknak és tanáraiknak készítettük ezt a könyvet, mely a feladatmegoldásra összpontosít, ehhez igazodva mutatja be a tételeket, és ajánl praktikákat. Az új tételek megértését példák segítik. A háromkötetes mű első kötete három nagy anyagrészt foglal össze: logika, algebra, síkgeometria. Ha valaki végigcsinálja és megérti a könyv végi feladatgyűjtemény feladatait, garantáltan sikeresen vesz részt a matematikai megmérettetéseken.


A szerző előszava:

„A matematikával sokféle célból és még többféle módon lehet foglalkozni. Vannak, akik a matematikát eszközként kívánják használni valamely alkalmazási területen, és sokan közülük úgy gondolják, hogy számukra elegendőek a matematikai tények: a »képletek« ismerete, s a hozzájuk vezető út, a magyarázat (bizonyítás) felesleges teher. Ebben bizony alaposan tévednek. Egyrészt azért, mert ezzel a mentalitással megfosztják magukat a matematika kreatív használatának lehetőségétől, másrészt azért, mert a matematikai állítások igazi értelme, mélysége és érvényességi köre a legtöbb esetben csak a bizonyítások alapos tanulmányozása során tárul fel. A tények kétségtelenül fontosak, de felfogásom szerint sokkal fontosabb a tények közötti »titkos összefüggések« felfedezése, a kapcsolatrendszerek megértése. E könyvet elsősorban azoknak írtam, akik osztják felfogásomat, akiket gyönyörűséggel tölt el egy-egy egyszerű, a lényeget jól megragadó matematikai gondolat felfedezése, megismerése, s akik nem elégednek meg azzal, hogy egy állítást valahogy sikerül bebizonyítani, hanem kitartóan keresik az »igazi« bizonyításokat, azokat, amelyekkel egyre jobban megérthetjük a problémakör igazi természetét. A könyv szerkezetének kialakításában többféle igényt igyekeztem kielégíteni. Azok számára, akik emelt szintű érettségire, vizsgára, versenyre készülve csak egy-egy tételt szeretnének megismerni, a fontosabb tételek közvetlen bizonyítását (bizonyításait) is megadtam. Azoknak, akik egy-egy témakört szeretnének tanulmányozni, olyan témaegységeket alakítottam ki, amely az alapoktól kezdve szoros logikai láncon át vezetnek az egyre bonyolultabb és egyre izgalmasabb kérdésekig. A könyv valódi szerkezete csak a teljes végigolvasásával tárul fel. Tulajdonképpen egyetlen gondolatfüzér, amelyet csupán az előbb elmondott szempontok miatt kellett elkülöníthető részekre tagolni, illetve betoldani azokat az alapvető ismereteket, összefoglalókat, amelyek nélkül elakadhatna néhány olvasó.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Top termékek
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu
Kiadók