Termékek Menü

Mese-vers az óvodában

Ár:
2.810 Ft (2.676 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: 9789639024533
Cikkszám: 9789639024533
Az a célja, hogy kedvet ébresszen a mesemondáshoz, a verses szöveggel kísért gyermekjátékokhoz....
Elérhetőség: Rendelhető
Kiadó: Eötvös József Könyvkiadó
Kiadási év: 1998
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ez a könyv a hozzá tartozó szöveggyűjteménnyel együtt leendő óvónőknek készült. Az a célja, hogy kedvet ébresszen a mesemondáshoz, a verses szöveggel kísért gyermekjátékokhoz, támpontokat adjon a kisgyerekeknek is szóló költészet felismeréséhez, élményt adó közvetítéséhez. Belépő a gyerekekkel közösen átélhető együttes élmények világába. Olyan gyakorlati tanácsok, pedagógiai technikai fogások gyűjteménye, amelyekre előbb-utóbb valószínűleg önmagától is rájön a figyelmes nevelő, de kevesebb fáradsággal jár, ha a kipróbált eljárásokat előzetesen tanulmányozza. A kisgyerekkorról sok mindent tudó írók, pszichológusok, óvónőképzős szakemberek véleményét, nagy tapasztalatú óvónők megfigyeléseit foglalja össze vázlatosan, és tanácsok formájában nyújtja át az óvónőjelölteknek. A megújuló óvodai gyakorlathoz kíván segítséget adni, de átveszi a régebbi módszertanok ma is alkalmazható gondolatait. Alapelvünk: elődeink munkáiból megtartani, ami jó, és fokozatosan formálni a gyakorlatot. Igen hasznosnak tartanánk, ha hallgatóink neveléstörténeti érdekességük és a ma is felhasználható életszerű mondanivaló miatt tanulmányoznák a kisdedóvodai foglalkozások régebbi kézikönyveit: Láng Mihály, Peres Sándor, Kenyeres Elemér, Nógrády László, Hermann Alice, Bauer Gabriella tárgyunkra vonatkozó írásait.

Bevezetés
A mese-vers foglalkozások korszerű értelmezése
A mese- és versmondás esztétikai jellege
A mese és a vers szerepe az anyanyelvi nevelésben
A mese és a vers kedvelésének gyermeklélektani okai
Mesék, versek kiválasztása óvodások számára, elrendezésük a tanév folyamán
Az óvónő felkészülésének kérdései
A mese- és vers mondás körülményeinek megteremtése, szervezeti formái
Előadásmód, szemléletesség, szemléltetés
Szó, zene, kép az óvodában
A mese és vers helye jeles napokon és óvodai ünnepélyeken
Meséről, gyermekversről a szülőknek
Utószó
Szöveggyűjtemény

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: PD-931
Cikkszám: 9786155154379
1.395 Ft (1.329 Ft + ÁFA)

A sorozat első kötete olyan játékos feladatokat tartalmaz, amelyek az érzékelés-észlelés, a figyelem, az emlékezet és a gondolkodás, tehát az értelmi képességek eredményes fejlesztését teszik lehetővé. Ezek azok a képességek, amelyeket az iskolakészültség megállapításakor is mérnek, mivel csak optimális szintre történő fejlesztésükkel lehet eredményes a tanulás.

 

Beszerzés alatt
Kiadó: Mozaik Kiadó
Kiadói cikkszám: MS-9322
Cikkszám: 8000000043085
420 Ft (331 Ft + ÁFA)
Raktáron
Kiadói cikkszám: PD-932
Cikkszám: 9786155154386
1.395 Ft (1.329 Ft + ÁFA)

A sorozat második kötetében kaptak helyet azok a feladatok, amelyek az írásmozgás fejlesztését teszik lehetővé. A gyermekek elsősorban a különböző betűelemek alakítását gyakorolhatják ráírással, hiányos rajzok kiegészítésével, másolással, vonalközbe helyezéssel.

Raktáron
Kiadói cikkszám: PD-933
Cikkszám: 9786155154393
1.395 Ft (1.329 Ft + ÁFA)

A sorozat harmadik kötete olyan játékos, ugyanakkor életszerű feladatokat tartalmaz, amelyek a relációszókincs, az elemi számolás és a tapasztalati következtetés fejlesztését teszik lehetővé. Az első kötetben bemutatott képességterületekhez hasonlóan az iskolakészültség megállapításakor ezeket is mérik, mivel ugyancsak az eredményes tanulás feltételei.

Raktáron