Termékek Menü

Megtanulok fogalmazni (PD-276)

Ár:
1.095 Ft (1.043 Ft + ÁFA)
Kiadó: Pedellus Tankönyvkiadó
Kiadói cikkszám: PD-276
Elérhetőség: Raktáron
A könyv megannyi példán keresztül bemutatja a fogalmazásírás szakaszait, a szöveg helyes felépítését és az írásbeli fogalmazás legfontosabb típusait, az elkészült munka értékelésének szempontjait és a szövegszerkesztővel való fogalmazásírás trükkjeit.
Kiadási év: 2006
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Gyakorlati útmutató a fogalmazásíráshoz nem csak diákoknak – áll a kötet alcímében, joggal. Mert ez a könyv diákokhoz és felnőttekhez egyaránt szól, s az elméleti fejtegetéseket mellőzve praktikus tanácsok özönével örvendezteti meg az olvasót. „Ezt a könyvet nem azért vetted kézbe, hogy a szerzővel közösen borongj a fogalmazásírók sanyarú sorsán, hanem hogy tanácsokra lelj benne” – írja a szerző az előszóban. És kap is tanácsokat bőven az olvasó.
A közvetlen, tegező stílusban megírt könyv olvasmányként is élvezetes, mégis a legfőbb erénye, hogy minden segítséget megkap belőle az, aki míves fogalmazást szeretne kanyarítani. A szerző mintegy kézen fogja az olvasót, és megannyi példán keresztül bemutatja a fogalmazásírás szakaszait, a szöveg helyes felépítését és az írásbeli fogalmazás legfontosabb típusait, az elkészült munka értékelésének szempontjait és a szövegszerkesztővel való fogalmazásírás trükkjeit. A kötetet „puska” zárja, összefoglalva a tanácsokat.
A szerző azt nem ígéri, hogy hivatásos írót farag az olvasóból, de azt igen, hogy amennyiben megszívleli a tanácsokat, némi gyakorlás után az írásbeli kifejezés nem fog gondot okozni sem a tanulmányok során, sem az életben. Ajánljuk ezt a könyvet diákoknak és pedagógusoknak, fiataloknak és felnőtteknek, mindazoknak, akik szeretnének jól írni, csak a hogyanban bizonytalanok.

Előszó
I. A fogalmazásírás szakaszai
1. Felkészülés
2. Megfogalmazás
3. Javítás
II. A szöveg felépítése
1. A fókuszmondat
2. Koherencia
3. A jó bevezetés
4. A jó befejezés
5. Néhány szó a bekezdésekről
6. Kiemelés, hangsúlyozás
III. Az írásbeli fogalmazás típusai
1. Informális esszék
2. Tematikus esszék
3. Érvelő esszék
IV. Az írásbeli fogalmazás értékelése
1. Az értékelés 6 + 1 szempontja
2. Önértékelés a hat szempont segítségével
3. A jó dolgozat kritériumai
4. Tanári kérdések az írásbeli fogalmazás ellenőrzéséhez
V. Fogalmazásírás számítógéppel
1. Felkészülés
2. Megfogalmazás
3. Javítás
VI. Puska
Felhasznált irodalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!