Termékek Menü

Labda

Ár:
1.200 Ft
960 Ft (914 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Kiadói cikkszám: 9786155278631
Cikkszám: 9786155278631
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Flaccus Kiadó
Kiadási év: 2020
Menny.:db

Leírás

Gyakorlatgyűjtemény sorozatunk egy-egy tornaszerre összpontosítva gyűjti össze a gyakorlatokat. Óvónők, tanítók és testnevelő tanárok számára nyújt segítséget a tartáshibák megelőzéséhez és javításához, valamint a mozgáskoordináció fejlesztéséhez.

A könyvben 636 gyakorlat leírása és rajzírása található, valamint 38 játék, labda felhasználásával. A feladatok alkalmasak tartásjavításra, izomerősítésre és nyújtásra, valamint a mozgásügyesség fejlesztésére. A könnyebb áttekinthetőség érdekében a szerző a gyakorlatokat kiinduló helyzetük szerint csoportosította, és minden gyakorlatnál megjelölte, hogy az milyen fő célt szolgál. A könyv használatát megkönnyíti, hogy a végén megtalálhatjuk a gyakorlatok csoportosítását felhasználhatóságuk alapján.

A testnevelés foglalkozások színesítése segít bennünket abban, hogy a gyere­kek minél jobban szeressék a testmozgást. A labda nagyszerű eszköz. Ha ezzel dolgoznak a gyerekek, akkor a fárasztó, nagyobb terhelést igénylő feladatokat is végrehajtják, a játék a koordinációs képességek észrevétlen fejlődését is biztosítja. Ez a feladatgyűjtemény sok segítséget, ötletet ad munkánkhoz. A gyakorlatok rendszerezésénél elsődleges szempont a testtartás kialakítása, a ké­sőbbiekben veszélyesen korán jelentkező deformitások elkerülése, megelőzése volt. Elegendő gyakorlat áll rendelkezésre ahhoz, hogy ne unják meg a gyerekek, még a hagyományos, sok feladatadással történő foglalkozást se. Maguk a játékok, a játékok végrehajtásmódja, szabályaik átalakítása is az izmok erősítését, a testi képességek sokoldalú fejlesztését szolgálják. Például más hatást érünk el, ha nem futva játszunk egy játékot, hanem négykézláb futással, vagy pók­járással. Nem mindegy, hogy állva, vagy ülve dobjuk a labdát. Ajánlom ezt a könyvet minden, kisgyermekkel foglalkozó pedagógusnak, aki szereti tanítványait, és érdekeiket szem előtt tartja

Gergely Ildikó (mestertanár, ELTE TÓK)

 

„Óvodai gyógytestnevelőként hamar rá kellett jönnöm, hogy munkám csak akkor lehet eredményes, ha sikerül bevonnom az óvónőket is a megelőzésbe. A számukra tartott bemutatókon és tanfolyamokon is élő, a mindennapi gyakorlatból származó ismereteket igyekeztem továbbadni. Minden – valamilyen szinten testnevelést tanító – pedagógusnak folyamatosan kell bővítenie szakmai tudását, hogy hatékonyan, változatos gyakorlatanyaggal tudja megállítani és megfordítani a mai kor tendenciáját, mely szerint gyermekeink tartása hanyag, izomereje és állóképessége egyre gyengébb. Fontos feladat hárul ebben a munkában a testnevelő tanárokon kívül az óvodapedagógusokra és a tanítókra is, akik tapasztalataim szerint nem kapnak elég gyakorlati segítséget. Ezen igények hívták életre ezt a módszertani füzetsorozatot, melynek ez a második darabja. A megszokottól eltérően egy szerre összpontosítva gyűjtöttem össze a gyakorlatokat, amelyeknek közös vonása, hogy a tartáshibák megelőzésében, és azok javításában, valamint a mozgásfejlesztésben eredményesen felhasználhatók. Meggyőződésem, hogy a gyógytestnevelés gyakorlatanyagából sok minden átültethető az óvodai és iskolai testnevelésbe. Az óvodások között azt is meg kellett tanulnom, hogyan lehet hatékonyan, de játékosan végezni ezt a munkát. Ahogy ezt egyik gyerekem meg is jegyezte: Azért szeretem a gyógytestnevelést, mert ott mindig csak játszunk. Hiszen nem feltétlenül kell unalmasnak lennie egy tartásjavító, izomerősítő foglalkozásnak.”

A szerző

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadó: Mozaik Kiadó
Kiadói cikkszám: MS-9322
Cikkszám: 8000000043085
420 Ft (331 Ft + ÁFA)
Raktáron
Kiadói cikkszám: PD-932
Cikkszám: 9786155154386
1.395 Ft (1.329 Ft + ÁFA)

A sorozat második kötetében kaptak helyet azok a feladatok, amelyek az írásmozgás fejlesztését teszik lehetővé. A gyermekek elsősorban a különböző betűelemek alakítását gyakorolhatják ráírással, hiányos rajzok kiegészítésével, másolással, vonalközbe helyezéssel.

Raktáron
Kiadói cikkszám: PD-933
Cikkszám: 9786155154393
1.395 Ft (1.329 Ft + ÁFA)

A sorozat harmadik kötete olyan játékos, ugyanakkor életszerű feladatokat tartalmaz, amelyek a relációszókincs, az elemi számolás és a tapasztalati következtetés fejlesztését teszik lehetővé. Az első kötetben bemutatott képességterületekhez hasonlóan az iskolakészültség megállapításakor ezeket is mérik, mivel ugyancsak az eredményes tanulás feltételei.

Raktáron
Kiadói cikkszám: NT-98514/MT
Cikkszám: 9789631950274
4.285 Ft (4.081 Ft + ÁFA)
A könyvben fellelhető készségfejlesztő feladatok alkalmazásuk révén ahhoz nyújtanak segítséget, hogy kialakíthassuk azokat a készségeket, amelyek az olvasás és az írás sikeres elsajátításához vezetnek.
Raktáron