Termékek Menü

Készüljünk az írásbeli érettségi vizsgára történelemből!- középszint (NT-81562)

Ár:
2.200 Ft (2.095 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: NT-81562
Cikkszám: NT-81562
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Eszterházi Károly Egyetem-OFI
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-12-21

Leírás és Paraméterek

A történelem írásbeli érettségi legnehezebb feladata az esszéírás. Nem egyszerű kevés idő alatt, szűk terjedelemben a leglényegesebb ismereteket és a legalapvetőbb összefüggéseket bemutatni! Betartani a matektanár kollégáink által kedvelt felszólítást: „Csak a lényeget, de minden lényegest!”
Könyvünk valós és sokoldalú segítséget ad a középszintű esszéfeladatok megírásához. Gyakorló középiskolai tanárként sok diákot készítettünk fel a történelemérettségire, és sok érettségi dolgozatot javítottunk már. Tapasztalataink alapján úgy gondoljuk, Önnek, amikor a vizsgára készül, nem arra van szüksége, hogy megadott témákról tankönyvbe illő aprólékossággal kidolgozott esszéket olvasson el, hanem arra, hogy megtanuljon olyan esszét írni, amilyet az érettségin kell.
A könyvünkben található 27 esszé (18 rövid és 9 hosszú esszé) hosszúságában is igazodik az érettségi vizsgán megkövetelthez, példákat mutatva arra, hogy a legfontosabb (pontot érő) információk hogyan illeszthetők be az adott terjedelembe. Ez azonban csak kisebb része a segítségnek. Az esszékhez, vagy azok bizonyos mondataihoz megjegyzéseket fűztünk, amelyek felhívják a figyelmet az esszéírás közben felmerülő problémákra, és
hasznos, gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.
Olvassa el a könyv első részét is! Ebből megismerheti a történelem írásbeli vizsga menetét és jellemzőit, azokat az apró mozzanatokat, amelyek szükségesek lehetnek a minél jobb eredmény eléréséhez. Megtudhatja, mire kell figyelni esszéíráskor, hogyan kerülheti el a pontot nem érő, fölösleges mondatokat, vagy azt, hogy esszéje hiányos legyen. Példákat láthat arra is, hogyan használhatja a felkészülés során a tankönyv szövegét
egy adott probléma megoldásához. Az esszék értékelési szempontjainak pontos és értő ismerete alapvető segítséget nyújt az esszéírás gyakorlásakor, illetve „éles” vizsgahelyzetben is.
A kötet végén, a Függelékben táblázat tartalmazza a 2005–2012 közötti történelem érettségi vizsgák középszintű esszétémáit, s azt is, hogy mely témák fordultak elő leggyakrabban és melyek legritkábban. Gondoltunk arra is, hogy a helyesírás miatt se veszítsen pontot a vizsgázó. Összegyűjtöttük azokat az érettségi követelményekben szereplő történelmi személyneveket, amelyek helyes leírása problémát jelenthet (elválasztással).
Külön gyűjteménybe kerültek a nehéz helyesírású földrajzi nevek.
Hogyan használja ezt a könyvet? Javasoljuk, hogy az általános rész elolvasása után oldja meg a feladatokat!
Ha ezt megtette, ellenőrzésként ne csak a megoldásokat, hanem a megjegyzéseket is tüzetesen tanulmányozza át! Könnyebb a tanulás, ha osztálytársaival, barátaival megbeszéli az olvasottakat, kijelölnek egymásnak feladatokat, majd egyeztetik és megvitatják a különböző megoldásokat.
Érdemes minél előbb elkezdeni a tanulást és a gyakorlást, vagyis Kossuth Lajos szavaival élve: „S most a dologra!”

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadó: Mozaik Kiadó
Kiadói cikkszám: MS-4116
Cikkszám: 9789636976620
2.780 Ft (2.189 Ft + ÁFA)
Az atlasz bevezető oldalai hangulati rávezetésként időutazásra invitálnak. E táblaképeken végigkísérhetjük a Föld és rajta az élet létrejöttét, az emberiség evolúciójának, a vallások kialakulásának, valamint a térképek fejlődésének izgalmas folyamatát.
Raktáron
Kiadói cikkszám: CR-0082
Cikkszám: 9789632625577
3.380 Ft (2.661 Ft + ÁFA)
Az atlaszban történő tájékozódást segíti, hogy a térképes oldalak alján színes, könyv alakú jelekben levő oldalszámok mutatják az adott korhoz és témához egy másik fejezetben kapcsolódó térképek oldalszámát.
Raktáron
Kiadói cikkszám: NT-17442
Cikkszám: 9789631979077
2.190 Ft (2.086 Ft + ÁFA)
Raktáron
Kiadói cikkszám: OH-TOR09TB
Cikkszám: 9786156178381
1.490 Ft (1.419 Ft + ÁFA)
 
Raktáron