Termékek Menü
   

Karácsonyi énekgyűjtemény (RO-KARÉN)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.890 Ft
1.795 Ft (1.710 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5%
Kiadó: Romi-Suli Könyvkiadó
Kiadói cikkszám: RO-KARÉN
Elérhetőség: Raktáron
Körülbelül 20 éve, mikor egy ilyen szokásos családi éneklés következett, megkértek a családtagok, hogy írjam le az énekek szövegeit, mert soha nem volt annyi számban énekeskönyv, ahányan együtt voltunk.
Kiadási év: 2021
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Baptista családban nőttem fel. Dédapám, Meláth József, baptista lelkész volt. Öt gyer­meke született, akiket Isten gyönyörű énekhanggal áldott meg. A zene belengte min­dennapjaikat. A családi éneklés hagyománya tovább öröklődött minden gyermeke csa­ládjába. Természetes volt, hogy egy-egy családi összejövetelen mindig énekeltünk, nem is csak úgy egyszólamban, hanem négyszólamban. A Meláth-ok zeneszeretete és az Isten szeretete, Isten vezetéséről és hűségéről való bizonyosság nagyon fontos helyen állt mindenki számára. A zene iránti elköteleződésemben és keresztény életemben nagy­apám (dr. Meláth Ferenc) volt a példa. A karácsony számomra mindig nagyon különle­ges ünnep volt. A szeretetteljes családi légkör, a finom ételek illata, a fenyő pompája, az alkalomra való készülődés meghatározó emlékem. Édesanyám nagy szeretettel, gon­doskodással készült az ünnepre. Szenteste összejött a nagy család és énekeltünk. Késő este még eljöttek a gyülekezeti fúvósok is, és elfújták a Csendes éjt. Csodás emlékek.

Körülbelül 20 éve, mikor egy ilyen szokásos családi éneklés következett, megkértek a családtagok, hogy írjam le az énekek szövegeit, mert soha nem volt annyi számban énekeskönyv, ahányan együtt voltunk. Olyan baptista kiadvány sem létezett, mely­ben csak karácsonyi énekek lettek volna. így akár az otthoni vagy az istentiszteleti közös éneklésben kisebb nehézséget okozott, hogy több énekeskönyvből kellett az énekeket összeválogatni. Később egyre több és több ének került bele a kis családi karácsonyi füzetbe.

Több olyan ének is található a gyűjteményben, melyek nyomtatott formában vagy kiadványban másutt nem jelentek meg. Ilyenek például a Felcsendül az ének (nagy­apám gyűjteményéből) Karácsony ajándéka, Karácsonyestén, Ott künn egy jászolban című énekek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Kiadói cikkszám: RO-1/ZOK
Cikkszám: 9899634882264
1.600 Ft 1.520 Ft (1.448 Ft + ÁFA)
Beszerzés alatt
Top termékek
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu
Kiadók