Termékek Menü

Jól olvasom, jól értem

Ár:
2.290 Ft (2.181 Ft + ÁFA)
Kiadói cikkszám: 9789638907516
Cikkszám: 9789638907516
A könyv feladatai olyan közmondásokat tartalmaznak, melyek nem a legismertebbek, de nem idegenek korunkban sem, és megismerésük gazdagítja a nyelvhasználatot.
Elérhetőség: Raktáron
Kiadó: Logopédia Kiadó
Kiadási év: 2011
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A szövegértelmezés, szövegértés fejlesztése nélkülözhetetlen az eredményes tanuláshoz. A közmondások megfelelően segítik ezt, bár gyakran nehézséget okoz az értelmezésük és a megmagyarázásuk. Ez a könyv a szólásokhoz és a közmondásokhoz kapcsolt változatos gyakorlataival a nyelvi gondolkodás, a szövegértelmezés csiszolását és fejlesztését szolgálja – ám, ha értelmezni akarjuk a közmondásokat, be kell helyeznünk magunkat alkotóik észjárásába! A közmondások alkotói az évszázadokon keresztül tett megfigyeléseiket, életszabályaikat és erkölcsi ítéleteiket fogalmazták meg frappánsan, tömören, Csupán egy mondattal kifejezve. A szólások színesek, lényeget megragadók, bölcsek, szellemesek, és a számunkra is intelmeket, életelveket adnak.
A könyv feladatai olyan közmondásokat tartalmaznak, melyek nem a legismertebbek, de nem idegenek korunkban sem, és megismerésük gazdagítja a nyelvhasználatot. A tapasztalat szerint a nagyon régies közmondás eltávolít, a nagyon ismert pedig nem kihívás, nem motivál. Ezért a közmondásokat úgy válogattuk össze, hogy értelmezésük változatos feladatot nyújtson. A gyakorlatok tartalma nem szólások és közmondások felsorolásából áll, hiszen nem az a könyv célja, hogy sorba véve ezeket magyarázgassuk. A feladatok többsége izgalmas rejtvény, s ez által egyre több gyakorlat elvégzésére inspirál.
A könyv tizennégy feladatcsoportból áll. Mindegyik feladatcsoport előtt utalás olvasható az elvégzésükhöz. A hívószavak lehetővé teszik, hogy különböző gyűjteményekben (Margalits Ede: Magyar szólások és közmondások kézikönyve A-Z-ig, O. Nagy Gábor: Magyar szólások és közmondások, Mi fán terem?) keressük ki a közmondásokat vagy azok változatait. A feladatcsoportok legtöbbjénél képes ábrázolások adnak lehetőséget a további kapcsolatok keresésére. A helyes megoldások egy része megtalálható a könyv végén, a többit a megfejtőre bízzuk. A könyv gyakorlatai csiszolják a nyelvi gondolkodásunkat, kifejezőkészségünket, és ha eközben észrevétlenül megjegyeztünk néhány szólást, közmondást, akkor használjuk bátran a beszédünkben, hiszen színesebb lesz ettől!
 

Bevezető
Közmondások befejezése
Közmondások és magyarázatok
Szólások jelentése, szólásmondások téma szerinti kiválasztása
Közmondások jelentése
Szólások alkotása betűkből
Közmondások párosítása
Szövegfeldolgozások
Betű- és szórejtvények
Szólások és közmondások rendezési feladatai
Betűrejtvények
Rejtvénymix
Rejtvények rovásírással
Rejtvények irányjelzésekkel
Rejtvények ábrákkal
Rejtvények ellentétes szavakkal
Közmondáskereső
Megoldások
Felhasznált irodalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: 9638620310
Cikkszám: 5999638620313
1.390 Ft (1.324 Ft + ÁFA)
A feladatgyűjtemény több évtizedes munka esszenciája, a habilitációs programcsomag első része.
Raktáron
Kiadói cikkszám: NB-003
Cikkszám: 9786158207058
1.300 Ft (1.238 Ft + ÁFA)
A kiadvány eredményesen használható a harmadikosok képességfejlesztésére és differenciált foglalkoztatására, de jó eszköz lehet azon negyedikes gyerekeknek is, akiknek nem alakultak ki a harmadikos tananyaghoz kapcsolódó szilárd ismeretei.
Raktáron
Kiadói cikkszám: 9789631298628
Cikkszám: 9789631298628
3.990 Ft (3.800 Ft + ÁFA)
Negyven év tapasztalatát gyűjtöttem össze, írtam le, melyeket a gyakorlat szült, és számomra hasznosnak bizonyultak.
Raktáron
Kiadói cikkszám: NB-002
Cikkszám: 9786158207010
1.300 Ft (1.238 Ft + ÁFA)
A Nebuló 2. képességfejlesztő és a helyesírási készség megalapozását segítő feladatgyűjtemény.
Raktáron