google-site-verification: google37e1411c4a58f5d4.html
Termékek Menü
   

Jól olvasom, jól értem

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.790 Ft (1.705 Ft + ÁFA)
Kiadó: Logopédia Kiadó
Kiadói cikkszám: 9789638907516
Elérhetőség: Raktáron
A könyv feladatai olyan közmondásokat tartalmaznak, melyek nem a legismertebbek, de nem idegenek korunkban sem, és megismerésük gazdagítja a nyelvhasználatot.
Kiadási év: 2011
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A szövegértelmezés, szövegértés fejlesztése nélkülözhetetlen az eredményes tanuláshoz. A közmondások megfelelően segítik ezt, bár gyakran nehézséget okoz az értelmezésük és a megmagyarázásuk. Ez a könyv a szólásokhoz és a közmondásokhoz kapcsolt változatos gyakorlataival a nyelvi gondolkodás, a szövegértelmezés csiszolását és fejlesztését szolgálja – ám, ha értelmezni akarjuk a közmondásokat, be kell helyeznünk magunkat alkotóik észjárásába! A közmondások alkotói az évszázadokon keresztül tett megfigyeléseiket, életszabályaikat és erkölcsi ítéleteiket fogalmazták meg frappánsan, tömören, Csupán egy mondattal kifejezve. A szólások színesek, lényeget megragadók, bölcsek, szellemesek, és a számunkra is intelmeket, életelveket adnak.
A könyv feladatai olyan közmondásokat tartalmaznak, melyek nem a legismertebbek, de nem idegenek korunkban sem, és megismerésük gazdagítja a nyelvhasználatot. A tapasztalat szerint a nagyon régies közmondás eltávolít, a nagyon ismert pedig nem kihívás, nem motivál. Ezért a közmondásokat úgy válogattuk össze, hogy értelmezésük változatos feladatot nyújtson. A gyakorlatok tartalma nem szólások és közmondások felsorolásából áll, hiszen nem az a könyv célja, hogy sorba véve ezeket magyarázgassuk. A feladatok többsége izgalmas rejtvény, s ez által egyre több gyakorlat elvégzésére inspirál.
A könyv tizennégy feladatcsoportból áll. Mindegyik feladatcsoport előtt utalás olvasható az elvégzésükhöz. A hívószavak lehetővé teszik, hogy különböző gyűjteményekben (Margalits Ede: Magyar szólások és közmondások kézikönyve A-Z-ig, O. Nagy Gábor: Magyar szólások és közmondások, Mi fán terem?) keressük ki a közmondásokat vagy azok változatait. A feladatcsoportok legtöbbjénél képes ábrázolások adnak lehetőséget a további kapcsolatok keresésére. A helyes megoldások egy része megtalálható a könyv végén, a többit a megfejtőre bízzuk. A könyv gyakorlatai csiszolják a nyelvi gondolkodásunkat, kifejezőkészségünket, és ha eközben észrevétlenül megjegyeztünk néhány szólást, közmondást, akkor használjuk bátran a beszédünkben, hiszen színesebb lesz ettől!
 

Bevezető
Közmondások befejezése
Közmondások és magyarázatok
Szólások jelentése, szólásmondások téma szerinti kiválasztása
Közmondások jelentése
Szólások alkotása betűkből
Közmondások párosítása
Szövegfeldolgozások
Betű- és szórejtvények
Szólások és közmondások rendezési feladatai
Betűrejtvények
Rejtvénymix
Rejtvények rovásírással
Rejtvények irányjelzésekkel
Rejtvények ábrákkal
Rejtvények ellentétes szavakkal
Közmondáskereső
Megoldások
Felhasznált irodalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.190 Ft (3.038 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-11188
2.290 Ft (2.181 Ft + ÁFA)
A Játékház című tankönyvcsalád a diszlexia megelőzés olvasástanítási módszere szerint készült.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást