Termékek Menü
   

Játszunk együtt! II. rész

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.785 Ft
1.184 Ft (1.128 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 34%
Kiadó: Logopédia Kiadó
Kiadói cikkszám: 9786155843013
Elérhetőség: Raktáron
A szerző rendkívül ötletesen, tehetségesen válogatta össze, ill. tervezte meg a feladatokat, amelyek játékos jellegüknél fogva funkcióörömhöz, sikerélményhez juttatják a gyermeket és a vele foglalkozó felnőttet egyaránt...
Kiadási év: 2017
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A kétkötetes kiadvány méltó és szerves folytatása azoknak a megjelent gyakorló szakanyagoknak, amelyek célja, hogy játékos légkörben, családi környezetben fejlesszék a képességeket a sikeres iskolai tanulás megala­pozása érdekében.

A szerző rendkívül ötletesen, tehetségesen válogatta össze, ill. tervezte meg a feladatokat, amelyek játékos jellegüknél fogva funkcióörömhöz, sikerélményhez juttatják a gyermeket és a vele foglalkozó felnőttet egyaránt, miközben „észrevétlenül” egy következetesen tervezett „belső rend” szabá­lyai mentén építik az alapkultúrtechnikák elsajátításához szükséges kognitív képességeket. A szakanyag egyik nagy előnye éppen az, hogy szorongásmen­tessé, természetes élethelyzetté tudja alakítani az iskolai megfelelés gyakran negatív élménnyel teli előkészítését.

A szerző a játékos feladatok tárát nem egy diagnosztizált, körülhatárolt probléma terápiás lehetőségének szánta. Célja ennél sokkal átfogóbb. Megajánlja az iskolai tanulást megalapozó képességek funkcionális gyakor­lását „értelmes” szórakozás keretében. A tervezett kiadvány hatékony kiegé­szítője lehet Brigitte Sindelar 5-7 éves gyermekek számára kidolgozott Gyakorlóprogramjának.

A két kötet feladatsora logikus építkezésű, a fokozatos nehezedés elve mindenütt pontosan betartott. A játékos gyakorlatok kidolgozásának elméleti háttere fejlődéslélektani és kognitív pszichológiai ismereteken nyugszik. Az I. kötetben többnyire a figyelem, az észlelés, a téri tájékozódás és a mozgás-koordináció fejlesztése hangsúlyosabb. A II. kötet már magasabb szintű, összetettebb kognitív képességek gyakorló feladatait tartalmazza.

A feladatok ötletesek, színesek, érdekesek. Eszközigényük csekély. Az otthoni és óvodai környezetben egyaránt megtalálhatók az eszközként jól hasznosítható tárgyak. A kiadvány mellékletének képanyaga ebből a szempontból további hatékony segítség.

Dr. Zsoldos Márta                                   Ringhofer Jánosné

főiskolai docens                                                     gyógypedagógus

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai                       Bárczi   Gusztáv Gyógypedagógiai

Tanárképző Főiskola                                          Tanárképző Főiskola

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.