Termékek Menü

Játszótárs

Ár:
2.700 Ft
2.565 Ft (2.443 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5%
Kiadói cikkszám: 9789638783530
Cikkszám: 9789638783530
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiadó: Geobook Hungary Kft.
Kiadási év: 2008
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

„Játsszátok a gyerekekkel kedves játékaikat, s akkor együttműködnek veletek” – javasolja a felnőtteknek Don Bosco, a legendás szalézi szerzetes nevelő, aki korán felismerte, hogy a kisgyermekek életformája a játék. Mit játsszunk az öt-tíz éves gyermekekkel, ami örömükre szolgál, s egyben sokoldalúan fejleszti őket? Ebben kívánt segítséget nyújtani Demeter Lázár Katalin, amikor összegyűjtötte, és kötetbe rendezte közel húsz éves pedagógusi munkásságának legeredményesebb játék-kincseit.
A mintegy háromszáz, rendszerezett fejlesztő játékból álló gyűjtemény részben a folklórból, részben a klasszikus gyermekjátékokból, részben a szerző saját, gyakorlatban jól bevált közös játékaiból építkezik. A gazdag gyűjteményt lényegre törő elméleti összefoglalók és eredeti gyermekrajz illusztrációk teszik hitelessé.
Jó szívvel ajánlom Demeter Lázár Katalin könyvét azoknak a szülőknek, akik szívesen játszanak együtt gyerekeikkel, s születésnapi zsúrokra, közös kirándulásokra és táborozásokra érdekfeszítő, izgalmas játékokat keresnek. Ajánlom továbbá mindazoknak az öt-tíz évesekkel foglalkozó pedagógusoknak és más szakembereknek, akik mindennapi nevelő-oktató, fejlesztő munkájukat élvezetesebbé, hatékonyabbá, eredményesebbé szeretnék tenni. Ebben a kötetben megtalálják, amit keresnek. Kívánok ehhez csillogó gyermekszemeket és gyöngyöző kacagást!
 
Döbrentey Ildikó meseíró
 


ELŐSZÓ
BEVEZETÉS
GONDOLATOK A DRÁMAPEDAGÓGIÁRÓL
Milyen a jó játékvezető, a jó drámatanár?
Miért alkalmas a drámapedagógia fejlesztésre?
A JÁTÉK SZEREPE A GYERMEK ÉLETÉBEN
A JÁTÉKGYŰJTEMÉNY HASZNÁLATA
KAPCSOLATTEREMTŐ, CSOPORTALAKÍTÓ JÁTÉKOK
TESTSÉMA, TÉRI ORIENTÁCIÓ FEJLESZTŐ JÁTÉKAI
A testrészek ismerete
Térérzékelést fejlesztő játékok
ANYANYELV ÉS KOMMUNIKÁCIÓ – VERBÁLIS FEJLESZTÉS
Beszédmozgást fejlesztő gyakorlatok három módja
Szókincsbővítő, beszédészlelést és beszédmegértést segítő játékok
A MEGISMERŐ FUNKCIÓK FEJLESZTÉSE
Érzékelés, észlelés fejlesztése – percepciófejlesztés
Figyelem, emlékezet fejlesztése
A gondolkodás fejlesztése – képzelet, fantázia, kreativitás
ÉRDEKES DRÁMAJÁTÉKOK, GYAKORLATOK
ZÁRÓ GONDOLATOK
FELHASZNÁLT ÉS JAVASOLT SZAKIRODALOM

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Kiadói cikkszám: PD-931
Cikkszám: 9786155154379
1.350 Ft (1.286 Ft + ÁFA)

A sorozat első kötete olyan játékos feladatokat tartalmaz, amelyek az érzékelés-észlelés, a figyelem, az emlékezet és a gondolkodás, tehát az értelmi képességek eredményes fejlesztését teszik lehetővé. Ezek azok a képességek, amelyeket az iskolakészültség megállapításakor is mérnek, mivel csak optimális szintre történő fejlesztésükkel lehet eredményes a tanulás.

 

Beszerzés alatt
Kiadó: Mozaik Kiadó
Kiadói cikkszám: MS-9322
Cikkszám: 8000000043085
380 Ft (299 Ft + ÁFA)
Raktáron
Kiadói cikkszám: PD-932
Cikkszám: 9786155154386
1.350 Ft (1.286 Ft + ÁFA)

A sorozat második kötetében kaptak helyet azok a feladatok, amelyek az írásmozgás fejlesztését teszik lehetővé. A gyermekek elsősorban a különböző betűelemek alakítását gyakorolhatják ráírással, hiányos rajzok kiegészítésével, másolással, vonalközbe helyezéssel.

Raktáron
Kiadói cikkszám: PD-933
Cikkszám: 9786155154393
1.350 Ft (1.286 Ft + ÁFA)

A sorozat harmadik kötete olyan játékos, ugyanakkor életszerű feladatokat tartalmaz, amelyek a relációszókincs, az elemi számolás és a tapasztalati következtetés fejlesztését teszik lehetővé. Az első kötetben bemutatott képességterületekhez hasonlóan az iskolakészültség megállapításakor ezeket is mérik, mivel ugyancsak az eredményes tanulás feltételei.

Raktáron