Termékek Menü
   

HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Unióban

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.000 Ft (2.857 Ft + ÁFA)
Kiadó: KIT Kft.
Kiadói cikkszám: KR-200
Elérhetőség: Rendelhető
Jó szívvel ajánlom a könyvet mindazoknak, akik az élelmiszer-biztonság megteremtésén fáradoznak, az élelmiszer-kereskedelemben, a vendéglátásban dolgoznak vagy tanulnak.
Kiadási év: 2013
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az élelmiszer-fogyasztás és az egészségi állapot - a heveny és krónikus megbetegedések - összefüggéseivel kapcsolatos kutatások jelentős ismeret-anyagot halmoztak fel az elmúlt évtizedekben, közelebb vittek a megelőzés hatékony módszereinek megismeréséhez is. Világossá vált, hogy a fogyasztók egészségét szolgáló biztonságos élelmiszerek előállítása a mezőgazdaság, az élelmiszer-feldolgozás, az élelmiszer-kereskedelem és vendéglátás együttes erőfeszítésével lehetséges.
Az élelmiszer eredetű heveny megbetegedések számának és gyakoriságának világméretű növekedése rávilágított a nemzetközi élelmiszer-kereskedelem jelentőségére és a résztvevő államok konszenzusán alapuló szabályozás fontosságára. Hazánkban a tudományos eredmények alkalmazása és az Európai Unióhoz való csatlakozás miatt is igény volt az élelmiszer-szabályozás megújítására, ami részben megtörtént, illetve folyamatosan történik.
A jogszabályok és azok végrehajtásának ellenőrzése, kikényszerítése azonban önmagában nem elegendő az élelmiszer-biztonság eléréséhez. Nagyon fontos az élelmezési üzemek saját belső ellenőrzési rendszereinek, többek között a HACCP-rendszernek a kiépítése, továbbá az élelmezésben dolgozók ismereteinek megalapozása és folyamatos fejlesztése.
A téma kiváló ismerőjének tollából származó könyv tárgyalja az élelmiszer eredetű megbetegedések kórokait, majd a megelőzést szolgáló hazai és uniós élelmiszer-szabályozás és belső ellenőrzés kérdéseit az élelmiszer-kereskedelmi, vendéglátó egységekre vonatkozóan. Mintegy kézen fogva az olvasót, végigvezet a HACCP-rendszer kiépítésének folyamatán, és ami legalább annyira fontos, bemutatja az eredményes működtetés módszerét is. Jó szívvel ajánlom a könyvet mindazoknak, akik az élelmiszer-biztonság megteremtésén fáradoznak, az élelmiszer-kereskedelemben, a vendéglátásban dolgoznak vagy tanulnak.
Haszonnal forgathatják azok is, akik ebben a körben érdekeltek. Bizonyos, hogy a számukra fontos kérdésekre választ találnak.
Dr.Rodler Imre

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-11188
2.290 Ft (2.181 Ft + ÁFA)
A Játékház című tankönyvcsalád a diszlexia megelőzés olvasástanítási módszere szerint készült.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást