google-site-verification: google37e1411c4a58f5d4.html
Termékek Menü
   

Gyermekvers- és mondókagyűjtemény a logopédiai munkához

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.370 Ft (1.305 Ft + ÁFA)
Kiadó: Logopédia Kiadó
Kiadói cikkszám: 9789638907509
Elérhetőség: Raktáron
A gyűjtemény használatát szeretné megkönnyíteni a tartalomjegyzéken kívül szerkesztett, a szerzők és kezdősorok szerinti mutató.
Kiadási év: 2011
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az utóbbi időben egyre több gyermekverset, gyermekdalt, népi mondókát stb. tartalmazó kiadvány látott napvilágot, így lehetővé vált, hogy a logopédia speciális szempontjainak megfelelő gyűjtemény készüljön. Ez a lehetőség azonban a könyv elkészültének csak egyik indítéka volt. Fontosabb ok, hogy a beszédkorrekcióra és a beszédhibák megelőzésére fordított erőfeszítések mind jobban felkészített logopédusokat kívánnak meg. Milyen elvek szerint válogattuk a verseket? A válogatás egyik szempontja tartalmi, tematikai volt: óvodás és alsó tagozatos gyermekeknek szóló versekre szorítkoztunk. A másik fonetikai-logopédiai természetű: lehetőleg olyan versek kiválasztása, amelyekben egy-egy fonéma, fonémacsoport viszonylag gyakran fordul elő.
A kötet felépítéséről: a gyűjtemény főként a pöszeség korrekciójának automatizálási fázisához ad segítséget (bár haszonnal forgatható a beszédnevelés más területein is), ezért a verseket a gyakorlandó fonémáknak megfelelően öt nagyobb csoportban tartalmazza: a zárhangok, a réshangok (a j kivételével), a likvidák és a j, az alveopalatális mássalhangzók valamint az ö és ü alkot egy-egy részt. A kötet végén nyelvtörőket találunk. Az egyes csoportokba tartozó versek közül néhányat át lehetett volna helyezni másik csoportba. Ez a dolog természetéből fakad, és azt jelzi, hogy az adott vers több beszédhang korrekciójához is felhasználható. A gyűjtemény használatát szeretné megkönnyíteni a tartalomjegyzéken kívül szerkesztett, a szerzők és kezdősorok szerinti mutató.
Az olvasó a jegyzettel egy lehetőséget kapott tanítási anyagának kialakításához. Azt azonban a kötet használójának kell eldöntenie, hogy ezzel a lehetőséggel mikor és hogyan él. Logopédiai módszertani ismereteire támaszkodva kell kiválasztania a korrekciós munka céljait leginkább szolgáló verset vagy versrészletet. Nem volna szerencsés, ha a kötet azt sugallná, hogy a leendő logopédus lemondhat a munkájában felhasználható gyermekversek másutt is fellelhető darabjairól, és saját gyűjtemény kialakításáról. Ellenkezőleg, erre szeretnénk ösztönözni azzal is, hogy bevalljuk, az összeállítás nem törekedett (és nem is törekedhetett) teljességre.
 

Előszó
Versek, mondókák a p, b, t, d, k, g hangok automatizálásához
Versek, mondókák az f, v, sz, z, c, s, zs, cs, h hangok automatizálásához
Versek, mondókák a ty, gy, ny hangok automatizálásához
Versek, mondókák a j, l, r hangok automatizálásához
Versek, mondókák az ö, ü hangok automatizálásához
Nyelvtörők
Szerzők szerinti betűrendes mutató
Kezdő sorok szerinti betűrendes mutató
Források

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.190 Ft (3.038 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-11188
2.290 Ft (2.181 Ft + ÁFA)
A Játékház című tankönyvcsalád a diszlexia megelőzés olvasástanítási módszere szerint készült.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást