Termékek Menü

Előírt Írásfüzet (MK-4361-9)

Ár:
990 Ft
842 Ft (802 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadói cikkszám: MK-4361-9
A füzet a gyerekek életkori sajátságainak és eltérő mértékű fejlődésének ilyen figyelembe vételével, differenciálásával készült, folyamatos készségfejlesztéssel.
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-10-25

Leírás és Paraméterek

A magabiztos írástechnikai készség eléréséhez a gyerekeknek szükségük van további írástechnikai gyakorlásra. Ennek megfelelő fejlesztésére való a KOMP Előírt írásfüzet 1. osztályosoknak című kiadvány, amely az 1. évfolyamos KOMP Írás munkafüzet és Írás gyakorlólapok feladattípusait mechanikus (másolós, gyakorló, rögzítő típusú) kódolással egészíti ki. A magabiztos íráskészség kialakulásának nemcsak pszichés, kognitív vagy mentális, hanem anatómiai gátja is lehet: a kéz csontozata nem minden gyermek esetében fejlődik ki 6-7 éves korra a megfelelő mértékben, ami elengedhetetlen a finommotorika fejlesztéséhez és a stabil íráskészség kialakulásához. A füzet a gyerekek életkori sajátságainak és eltérő mértékű fejlődésének ilyen figyelembe vételével, differenciálásával készült, folyamatos készségfejlesztéssel. A munkafüzet felzárkóztató jellege miatt  a későbbi évfolyamokon is gyakorlást nyújt az eltérő fejlődésű gyerekek számára. A füzet nagy segítséget jelent a tanítók munkájában is.
Az Előírt írásfüzet  az alapozó szakasz feladataival kezdődik (betűelemek vázolása, gyakorlása), majd az írott kisbetűkkel folytatódik, és mondatmásolási feladatokkal fejeződik be a tanév végén. A mondatok szavai között elhelyezett függőleges vonalak segítik a gyerekeket abban, hogy méretarányosan, a vonalrendszer adta méreten belül maradva próbálják meg a szavakat leírni. A mondatmásoltatós részbe elválasztásos feladatok is kerültek, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek nem vagy nem szívesen választanak el írás közben. A mondathizlalásos feladatok nemcsak a gyakorlás során is alapvető fokozatosságot, hanem a kommunikációs készségek fejlesztését is szolgálják.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!