Termékek Menü
   

Lexi (NT-98514/MT)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.690 Ft (1.610 Ft + ÁFA)
Kiadó: Oktatási Hivatal
Kiadói cikkszám: NT-98514/MT
Elérhetőség: Raktáron
A könyvben fellelhető készségfejlesztő feladatok alkalmazásuk révén ahhoz nyújtanak segítséget, hogy kialakíthassuk azokat a készségeket, amelyek az olvasás és az írás sikeres elsajátításához vezetnek.
Kiadási év: 2020
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az iskolába induló kisgyermekek egy részénél gyakran éretlenek azok a funkciók, amelyek a biztonságos, örömteli tanulás feltételei. Kialakulatlan a térben való tájékozódásuk, nincsenek tisztában az irányok jelentésével (mint például: bal-jobb, lent-fent, alatt-fölött stb.). Nehezen kapcsolják össze a kéz és a szem mozgását, tükörképpel ábrázolnak, fordítva raknak ki különféle alakzatokat, fordítva húzzák meg a vonalakat. Ugyanígy kialakulatlan még náluk a domináns kéz használata is. Kézügyességük, rajzkészségük fejletlen, vonalvezetésük ügyetlen. Beszédükben gyakran felcserélik a szótagokat, szókincsük szegényes. Előfordul, hogy a szótőhöz hibás toldalékot illesztenek. Nehezen fejezik ki magukat, nem szeretnek összefüggő mondatokban beszélni. Ritmusérzékük bizonytalan. Ezért nem – vagy nehezen – észlelik a hosszú és rövid hangokat, illetve a szótaghatárokat. Nem tudják elkülöníteni egymástól a zöngés és a zöngétlen mássalhangzókat. Nem hallják ki a hangok egymásutánját a szavakban. Figyelmük csapongó, nehezen összpontosítanak a látottakra, hallottakra. Kevés a kitartásuk egy-egy tevékenység elvégzéséhez. Pedig e funkcióknak meghatározó jelentősége van az iskolaérettség szempontjából.
A könyvben fellelhető készségfejlesztő feladatok alkalmazásuk révén ahhoz nyújtanak segítséget, hogy kialakíthassuk azokat a készségeket, amelyek az olvasás és az írás sikeres elsajátításához vezetnek. A gyermekek érzelmi élete és beszédkészsége csak a szüleikkel való szoros kapcsolatban fejlődhet, teljesedhet ki. Ezért e feladatok végzése nem pusztán passzív cselekvést kíván a kisgyermektől, hanem állandó szóbeli megnyilatkozást is. Ehhez azonban arra lesz szükség, hogy a szülő – miután felolvasta gyermekének a feladatot – ellenőrizze a helyes feladatmegoldást. Bízunk abban, hogy a feladatok sikeres megoldása hozzájárul az iskolaérettség követelményeinek teljesítéséhez. S egyben reméljük, hogy a feladatmegoldás során közösen eltöltött idő jóízű beszélgetésekre, mesélésekre nyújt alkalmat.
A készségfejlesztő feladatlapok tartalmazzák:
- a fejlesztőlapokat, amelyek színes kivitelben készültek, s az új ismereteket hordozzák (F)
- a gyakorlólapokat, amelyek fekete-fehér nyomásban kapcsolódnak a fejlesztőlapokhoz (Gy)
A 16 db – kivágásra alkalmas – melléklet a fejlesztő- és a gyakorlólapok anyagához illeszkedik (M)

Útmutató
A feladatlapok feldolgozási sorrendje
A feladatlapok témák szerinti összefoglalása
Fejlesztőlapok
Gyakorlólapok
Mellékletek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Kiadók
Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu