Termékek Menü
   

Beszélni jó(l)!

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.490 Ft (1.419 Ft + ÁFA)
Kiadó: Krasznár és Tsa Bt.
Kiadói cikkszám: 9789630841832
Elérhetőség: Raktáron
A logopédus és a szülő szoros együttműködése igen fontos gyermekeink beszédének, ezáltal gondolkodásának hatékony fejlesztése érdekében.
Kiadási év: 2012
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A logopédus és a szülő szoros együttműködése igen fontos gyermekeink beszédének, ezáltal gondolkodásának hatékony fejlesztése érdekében. Ehhez a gyakorláshoz kíván segítséget nyújtani ez a tematikus gyakorlófüzet, melynek mindkét része a pöszeség terápiáját hivatott támogatni. Az eddig megjelent művek közül kiemelkedik abból a szempontból, hogy kép és szóanyaga főfogalmak alá vannak rendelve. Kiemelten szerepel a gyakorlatok között: hallási figyelem és differenciálás; hang analízis és szintézis műveletei; helyes ejtés gyakorlása; szókincsbővítés; főfogalom megtalálása; a gondolkodás és a finommotorika fejlesztése.
A tematikus gyakorlólapokat a beszédhang-csoportok automatizálásához elsősorban a pöszeség terápiáját végző logopédusoknak, valamint tanítványaik szüleinek ajánlom. (E terápiának ugyanis fontos része a hallási differenciáló képesség fejlesztése, valamint a zöngés és zöngétlen hangok biztos felismerése.) A pöszeség javításakor már a legkorábbi alapozó szakasznál előkerülhetnek a gyakorlatok a hallási figyelem és differenciáló képesség fejlesztése érdekében. Eleinte csak a fonémák pontos meg különböztetése, majd fejlettebb fokon a hangok helyének megkeresése lehet a feladat. Leginkább mégis a pöszeség terápiájának végső szakaszában, az automatizálás során kerül előtér be ez a gyakorlófüzet, mely az egyes hangcsoportokon belül, főfogalom alá is rendezi a szavakat. Szerepe így nem elhanyagolható a fogalmi gondolkodás, valamint a szókincsbővítés, ás a beszéd- fejlesztés területein sem. Diszlexiások esetében további szógyűjtésre, kép-szó memoriajátékra, illetve felnőtt irányításával további „kutatómunkára” is nyílik lehetőség. Természetesen az ő esetükben az írásbeli feladatmegoldásra szükséges nagyobb hangsúlyt fektetni. A beszédészlelés fejlesztésére is van mód, amelyre a későbbiekben a használati, -és feldolgozási részek taglalásában bővebben kitérek. Mivel ilyen sokrétű feladatot ölel fel a gyakorlófüzet, jó szívvel ajánlható még gyógypedagógusoknak, tanítóknak, óvónőknek és szülőknek egyaránt.
 
A szerző

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.