Termékek Menü
   

Az intézményvezetés négy tétele

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.100 Ft
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 10%
Kiadó: Okker Kiadó
Kiadói cikkszám: 9789639228139
Elérhetőség: Raktáron
Pragmatikus okokból is érdemes a minőségfejlesztés, vezetésfejlesztés gondolatkört napirenden tartani.
Kiadási év: 2002
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Több érv is amellett szól tehát, hogy a témával kiemelten foglalkozzunk.
Pragmatikus okokból is érdemes a minőségfejlesztés, vezetésfejlesztés gondolatkört napirenden tartani. A különböző pályázatokban jelentős prioritást kapnak ezek a témák. Amelyik intézménynek vannak elképzelései, válaszai ezekre az aktuális, jövőt alapozó témákra, az a sikeres pályázatok elkészítésével hamarabb juthat újabb anyagi erőforrásokhoz Ezek birtokában az intézmény széles tevékenységrepertoárt tud kínálni az igénybevevőknek. A közoktatásban azonban nagy kérdés marad. hogy vajon ott vannak-e a válaszok, elképzelések birtokában, ahol erre a leginkább szükség van? Itt a kérdésfelvetéssel már a differenciálpedagógia terepére érkezünk, amit nem képez le szükségszerűen a közoktatási intézményrendszer.
Kinyilvánított politikai szándék az esélykülönbségek mérséklése, a hátrányos helyzetűek oktatási, nevelési, szociális segítése, a nevelési, módszertani kultúra, a neveltségi szint erősítése, a kollégiumi intézményrendszer fejlesztése. Az óvoda, az iskola és a kollégium pedagógiai programját nevelési tervvel kell kiegészíteni (Közoktatási tör-vény 47. 48. és 49. y). A nevelési programoknak vannak közös elemei és a törvény ismerteti az egyes intézménvtipusra vonatkozó elvárásokat is. A felzárkóztatás és a tehetséggondozás. tehetségvédelem, tehetségnevelés tartalma csak egységes nevelésfilozófiaként értelmezhető; feltételezik egymást. Ugyanis a tehetséggondozás során is hiánypótlás, valamire alkalmassá tétel, célirányos fejlesztés történik. Eppen ezért szükséges megvizsgálni a jövő iskolájának, közoktatási intézményrendszerének néhány elemét, változási irányait, kényszerét. A felsorolt fontos tevékenységek egy másképpen gondolkodó, másképpen vezetett intézményben valósíthatók meg eredményesen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatunk

Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-11188
2.290 Ft (2.181 Ft + ÁFA)
A Játékház című tankönyvcsalád a diszlexia megelőzés olvasástanítási módszere szerint készült.
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást