Termékek Menü
0
   

Az autizmus , mint KONTEXTUSVAKSÁG

Az autizmus , mint KONTEXTUSVAKSÁG Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.990 Ft
3.791 Ft (3.610 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5%
Kiadó: Geobook Hungary Kft.
Kiadói cikkszám: 9786155015236
Elérhetőség: Raktáron
Peter Vermeulen szerint az autizmus kutatásának fókuszában még mindig a viselkedés van, az azt kiváltó okok keresése helyett.
Kiadási év: 2014
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

Peter Vermeulen a leuveni egyetemen (Belgium) pszichológusi és pedagógusi diplomát szerzett, 25 éve dolgozik autizmussal élőkkel és családjaikkal Az Autisme Centraal társigazgatója, nemzetközileg elismert oktató és keresett előadó. Eddig számos publikációja mellett 15 könyve jelent meg, magyarul most olvashatjuk első ízben.

Az agykutatás egyre sokasodó eredményei ellenére még mindig nem értjük, hogyan működik az agyunk, még kevésbé ismerjük egy autisztikus agy működését. Eközben az autizmussal élők rendkívüli nehézségekkel szembesülnek, és meglévő képességeiket nem, vagy csak alig tudják kibontakoztatni. Peter Vermeulen szerint az autizmus kutatásának fókuszában még mindig a viselkedés van, az azt kiváltó okok keresése helyett. Könyvében - amelyet Uta Frith, a nemzetközileg elismert szakember gondolatai inspiráltak - rengeteg példával illusztrálva, hétköznapi fogalmakkal magyarázza az autisták látszólagos érzéketlensége és az adott szituáció közti kapcsolatot. A gyakran humoros történeteken keresztül vizsgálja a kontextus összefüggését az észleléssel, a szociális interakcióval, a kommunikációval és a tudással. A könyv legfontosabb megállapítása, hogy ezeken a területeken vitális fontosságú a kontextusvakság csökkentése ahhoz, hogy az autizmussal élők sikeres életet élhessenek.

Vermeulen könyve az Egyesült Államokban számos díjat nyert el.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

További ajánlatunk