Termékek Menü
   

A sajátos ember

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
990 Ft
941 Ft (896 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5%
Kiadó: Okker Kiadó
Kiadói cikkszám: 8000000025104
Elérhetőség: Raktáron
Ez a jegyzet hangsúlyozottan azon pedagógusoknak készült, akik a ekek differenciált, egyéni bánásmóddal támogatott fejlődését-fejlesztőzték célul maguk elé.
Kiadási év: 2002
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ez a jegyzet hangsúlyozottan azon pedagógusoknak készült, akik a ekek differenciált, egyéni bánásmóddal támogatott fejlődését-fejlesztőzték célul maguk elé. Továbbá hangsúlyozottan szól mindazokhoz, értő szeretettel kívánják segíteni a gondjaikra bízott gyermekeket. Miről szól a jegyzet? A személyiség szerveződésének, fejlődésének általános és egyedi töryszerűségeiről, ezek okairól és tüneteiről, döntő mértékben pszichoaitikus szemlélető megközelítésben. Néhány megnyilvánulás (agresszió) tétien más szempontú elemzésre is sor kerül, de alapvetően analitikus gvilágításról van szó. Miről nem szól a jegyzet? Nem szól minden kórképről, betegségről, fejlődési rendellenességről. Csak a leggyakoribbakról, amelyekkel - mondhatni - szinte törvényszerűen találkozhat a pedagógus, aki hivatásosan, több évtizeden keresztül nevel és tanít gyermekeket. És - a szerző szándékai szerint - szól arról a szeretetről, felelősségről, amellyel a legnehezebben kezelhető gyermek is segíthető saját fejlődésében, önépítésében – függetlenül ennek látható eredményétől. Kívánom és remélem, hogy e jegyzet segítséget és biztatást ad minden olvasójának.
A szerző
Minden gyerek egyedüli pédány. Egyéni örökséggel, élettörténettel, mindenki mástól különböző pillanatnyi állapotban. Hátha lehet vele úgy törődnünk, úgy élnünk együtt óvodában,iskolában, hogy ezt természetesnek tartjuk. Hátha lehet olyan emberi és tárgyi környezet létrehozni a 3-6 évesek számára, amely körülöleli
őket és biztonságot ad ahhoz, hogy a maguk módján fejlődjenek. Hátha lehet az iskolában úgy tanítani 6-12 éveseket, hogy őket tanítjuk és nem csupán a tananyagot. Pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichológusok kísérlik meg a sorozat egyes köteteiben összefoglalni, mindig elsősorban a gyakorlatra gondolva – azt a tudást, amely ehhez, vagyis a differenciálpedagógiához szükséges.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Kiadók
Top termékek
Kiadói cikkszám: 9789630852555
3.290 Ft (3.133 Ft + ÁFA)
Kiadó: Magánkiadás
A testnevelés érettségi vizsgához ad kitűnő segítséget ez a nagy gondossággal összeállított könyv.
Kiadói cikkszám: MK-1080
4.190 Ft 3.562 Ft (3.392 Ft + ÁFA)
A korábbi két kötet (Példatár és Megoldások) egybeszerkesztett változata! Nagy segítséget jelent a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésben.
Kiadói cikkszám: NT-56440/NAT
2.490 Ft (2.371 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-56440/M/NAT
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kezdő vagy újrakezdő nyelvtanulóknak szól, A2 szintre fejleszti a nyelvtudást
Kiadói cikkszám: NT-58344/I/1
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
A tankönyvek a 1969-06 Pénzügyi feladatok követelménymodulnak megfelelő tartalommal és szerkezetben készültek, és a hatályos jogi előírásoknak megfelelnek.
Tankönyváruház.hu