Leírás
A Cukrászati termelés alapjai című kötet a Turizmus-vendéglátás ágazat szakmáinak alapképzéséhez íródott azzal a céllal, hogy a szakmaválasztás előtt álló tanulók megismerjék a cukrászok tevékenységét, a szakmai előírásokat, a munkakörnyezetet, a berendezéseket, gépeket, eszközöket, nyersanyagokat, valamint a cukrászati félkész és késztermékek alapműveleteit. A tankönyv az ágazati alapoktatás szakmai követelményei és vizsgafeladatain kívül megalapozza a szakirányú oktatás szakmai követelményeit. Célja nemcsak az ágazati alapvizsgánál megadott konkrét vizsgatermékek előállításának megismertetése, hanem egy változatos terméksor elkészítése, gyúrt és kevert omlós, forrázott és felvert tészták, különböző töltelékek alkalmazásával. A termékek előállításának elsajátítását a könyv szöveges leírásain és színes ábráin kívül QR-kód leolvasásával megnyitható digitális melléklet és videófilmek is segítik.
A kiadvány fő témakörei: A cukrászszakma bemutatása; Elvárások, előírások a cukrászatban; Cukrászüzem beosztása; A cukrászat berendezései, gépei, kézi szerszámai; Cukrászati termékek nyersanyagai; Cukrászati termékkészítés alapműveletei; Cukrászati alapozó gyakorlatok; Termék- és szakkifejezés-mutató; QR-kód mellékletjegyzék; Szakmai kisszótár; Irodalomjegyzék
A kiadvány fő témakörei: A cukrászszakma bemutatása; Elvárások, előírások a cukrászatban; Cukrászüzem beosztása; A cukrászat berendezései, gépei, kézi szerszámai; Cukrászati termékek nyersanyagai; Cukrászati termékkészítés alapműveletei; Cukrászati alapozó gyakorlatok; Termék- és szakkifejezés-mutató; QR-kód mellékletjegyzék; Szakmai kisszótár; Irodalomjegyzék
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
További ajánlatunk
Cukrászszakmai ismeretek 1. (MK-5815)
Kiadói cikkszám:MK-5815
Cikkszám:9789639668263
4.790 Ft
(4.562 Ft + ÁFA)
Raktáron
Cukrászszakmai ismeretek 2. (MK-5816)
Kiadói cikkszám:MK-5816
Cikkszám:9789639668706
4.790 Ft
(4.562 Ft + ÁFA)
A tankönyv az édes és sós teasütemények, a bonbonok termékcsoportjait, a különleges táplálkozási igényeknek megfelelő cukrászati termékek, az éttermi tészták, a tányérdesszertek és a hidegcukrászati készítmények, késztermékcsoportok előállítását is bemutatja. A
Raktáron
Ételkészítési ismeretek - Az alapoktól a mesterszintig (MK-5813)
Kiadói cikkszám:MK-5813
Cikkszám:9789631665215
7.495 Ft
(7.138 Ft + ÁFA)
A megújult külsővel és színes tartalommal megjelenő könyv tartalmazza a klasszikus alapismereteket és a 21. század legújabb gasztronómiai irányzatait is.
Raktáron
Ételkészítési ismeretek 2. Élelmi anyagok - A konyhai munka előkészítése (MK-6073-9)
Kiadói cikkszám:MK-6073-9
Cikkszám:9789631660739
3.135 Ft
(2.986 Ft + ÁFA)
Minden témakör kitér a korszerű táplálkozás szempontjaira, az adott alapanyag hazai és nemzetközi gasztronómiában betöltött szerepére.
Raktáron